Annons

Fotofestivalen mer än utställningar

Landskrona fotofestival närmar sig. Den 22 – 24 augusti är det dags och utöver flera utställningar bjuds det även på föredrag, portfoliovisningar, ”Öppen Scen” dit vem som helst kan skicka in en serie bilder samt fyra intressanta workshops.

– Redan ifjol var våra portfoliovisningar att betrakta som en succé. Inte mindre än fem böcker har det blivit från deltagarna som visade upp sina bilder för festivalens internationella kurators, säger Thomas H Johnsson, festivalsamordnare.

Annons
 

Årets reviewers utser tillsammans »Bästa Portfolio« där vinnaren erbjuds att ingå i det officiella festivalprogrammet under Landskrona Fotofestival 2015.

Vill man delta vid en workshop eller ta chansen att visa upp egna bilder på ”Öppen Scen” så brinner det i knutarna. Senast på fredag den 1 augusti ska anmälan vara gjord.  
Nu när intresset för fotografi ökar i Sverige är det viktigt att skapa kunskap och fördjupning kring mediet. Därför bjuder vi inte bara in till utställningar. Vi arrangerar även workshops, säger Thomas H Johnsson och tipsar om fyra tillfällen.

– Micke Berg tar avstamp i gatufotografiet och bjuder in till samtal kring tekniker och förhållningssätt. Det blir en intim, intensiv, workshop där samtalen och arbetet står i fokus.

– Jenny Nordquist var en av utställarna på Landskrona Fotofestival 2013 och återkommer nu som ledare för en workshop som är baserad på hennes eget konstnärskap och hämtar metoder från hennes personliga erfarenhet från undervisning. En knuff på vägen mot det personliga uttrycket.

– Stefan Ohlsson kommer att ta upp digital bildhantering till tryck. Efter workshopen ska du kunna lämna iväg ditt bildmaterial till tryck på ett korrekt sätt.


– Avslutningsvis bjuder Akina Books in till japansk fotoboksbindning.

Mer information om allt som sker på Landskrona Fotofetsival hittar du på
www.landskronafotofestival.se


Micke Berg håller en workshop på temat gatufotografi. Foto: Pressbild.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser