Annons

Elisabeth Brandt till junior-VM

Nästa vecka avgörs junior-VM i bangolf i finska Lahti och en av Sveriges representanter är Elisabeth Brandt från Landskrona. SM-medaljer två år i rad, varav en av ädlaste valör så sent som för en knapp månad sedan, har gjort att hon utan problem kvalificerat sig.
– Jag hade faktiskt hoppats på att bli uttagen till senior-EM senare i augusti men så blev inte fallet, säger hon med en viss besvikelse i rösten.
– Men min tid kommer. Jag är bland annat med i Europacupen för lag tillsammans med Annelie Larsson och hennes dotter Carolina Larsson vilka också spelar för BGK Linjen. Denna tävling är i oktober och avgörs i Tyskland. Dessutom spelar jag som senior från och med hösten 2015.

Elisabeth fyller 18 år i november och har en lång bangolfskarriär framför sig. Allt började 2008.
– Det märkliga är att jag började med att tävla, säger hon och skrattar när Landskrona Direkt träffar henne på hemmabanan nere vid Nyhamn.
Faktum är att hon kommit dit enkom för vår skull. Någon träning blir det inte.
– Jag gillar inte att träna. Jag tävlar var och varannan helg och det räcker.

Annons
 

Att leva på bangolfen, eller minigolfen som hon gärna kallar det för, kommer hon inte att kunna göra.
– Vi hade en oerhört duktig herrspelare som försökte leva på sitt spel men det gick inte. Därför satsar jag på studierna och siktar på att läsa till civilekonom vid universitetet i Linköping. Jag kommer dock att fortsätta att tävla för BGK Linjen som just avancerat till division 2, lovar hon.

Med anledning av att resorna till matcherna är många och ofta kräver övernattning så efterlyser hon och hennes kamrater sponsorer. Ett sådant speciellt tillfälle är när Elisabeth, Annelie Larsson och Carolina Larsson ska till Tyskland för att spela Europacupen.
– Det är inga stora pengar som vi pratar om men allt går oavkortat till våra omkostnader.

En gång i sin karriär har hon gått 18 hål på 18 slag i tävlingssammanhang men det var inte i Landskrona.
– Nej, här på vår hemmabana har vi ett hål 16 som är svårt att spika. Det gör man inte ofta, kanske en gång på 10 försök, säger hon.
– Men jag har även gått två rundor på 19 slag och den ena av dessa gjorde jag en tvåa på 18:e hålet, säger hon med ett snett leende.

Bangolfen tillhör inte de stora sporterna men Elisabeth Brandt tror på ett uppsving.
– Det visar inte minst TV-sändningarna från SM-veckan senast. Vi hade då fler tittare än simningen och det talar ett tydligt språk. Bangolfen är på frammarsch, avslutar bangolftalangen.


Farten är viktig, inte minst på hål 6.


Är du intresserad av att sponsra Landskronatjejerna i Europacupen så ska du kontakta BGK Linjens ordförande Bo Wijkander på 070-6715580 eller kassör Lars Brandt på 076-1871605.


Elisabeth Brandt siktar på en framskjuten placering vid JVM i Finland.
– Minst topp fem ska jag vara.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser