Annons

Förlust efter medioker match

Det finns tråkiga fotbollsmatcher. Och så finns det ännu tråkigare fotbollsmatcher. Sedan finns det fotbollsmatcher som den på IP mellan BoIS och Husqvarna på lördagen. De 1755 som är vittnen kan bara hålla med. Att det sedan finns en del tillrestaHusqvarnasupportrar som trots allt är glada är förståeligt eftersom dom vann matchen med 1-0.

Det första som hände i matchen var att en Husqvarnaspelare lyckades springa sig fri efter bara 17 sekunder men Niclas Uddenäs var vaken och lyckades rädda lobben som kom.
Drygt tio minuter senare skulle dock gästerna få en ny chans och denna gång tog dom den. Det var när Daniel Jarl, helt oattackerad, skulle ta ner bollen på bröstet i det egna straffområdet som bollen även träffade överarmen och domare Nermin Cisic tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Robin Cederberg slog bollen till höger medan Uddenäs chansade åt andra hållet och 0-1 var ett faktum.

Annons
 

Därefter sjönk tempot i matchen så att de flesta på läktaren då och då hade kunnat hoppa in och vara med. Emellanåt blixtrade, framför allt BoIS till med några bra kombinationer men några riktigt heta chanser skapade man inte.

Om BoIS hade något som kan liknas vid en bra period så var det i början av andra halvlek. Tretton minuter in i densamma hade de randiga sin kanske bästa chans. Efter fint spel avslutade Niclas Rönne men något mål blev det inte.

I den sista kvarten hade BoIS en del avslut men de var samtliga långt utifrån och Zoran Akovic i Husqvarnamålet hade inga problem att mota bollarna.

Det som kanske höjde ögonbrynen mest i matchen var att man för första gången på Idrottsplatsen hade drickapauser under ett par minuter mitt i varje halvlek. Anledningen var naturligtvis det varma och kvava vädret.

Trots det mediokra spelet på plan så var inte BoIS tränare Patrik Johansson helt missnöjd.
– Vi har en ovana att komma i underläge och det sätter sin prägel på matchen idag. Vi lyckades dock bibehålla vårt koncept och hade ett ganska bra passningsspel, sa han på presskonferensen efter matchen.
– Vi lyckades dock inte komma in tillräckligt ofta i de ytorna där målen oftast görs. Vi får inte till det idag och Husqvarna gör det svårt för oss. Sedan när vi väl kommer till avslut så är vi stressade. Det är bara att gratulera Husqvarna.

Gästernas tränare Niclas Tagesson var av naturliga skäl en aning muntrare än Patrik Johansson även om hans mannar inte gjort någon kanonmatch.
– Vi var bättre när vi mötte Varberg senast och då förlorade vi. Idag spelade vi sämre och vann. Sådan är fotbollen, konstaterade han.

Förlusten innebär at BoIS åter är tillbaka på kvalplats till division 1. Nästa match spelas mot serieledarna Ljungskile på bortaplan nästa lördag.


Även BoIS ville ha en straff när Andrew Stadler drogs omkull. Men det hela skedde utanför straffområdet och Erik Anderssons frispark kunde räddas av Zoran Akovic.


Vattenpaus. Spännande.


Balansakt.


Bollusling.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser