Annons

Landskrona bjuder in till fest

Idag rullar årets sommarfest igång i Landskrona och trots avsaknaden av såväl karnevalståg som knallar så finns det något för alla.

Det är framför allt på åtta platser runt om i staden som det är aktiviteter. Dessa är Sofia Albertina kyrka, Citadellet, Slottsparken vid konsthallen, Kasernplan, Rådhuset, Järnvägsgatan vid teatern, Teaterparken samt bakgården bakom rådhuset.

Annons
 

 I Sofia Albertina kyrka tjuvstartade man redan igår med en mässa med artisten Moto Boy och även idag är man igång tidigt då de som vill gifta sig kan göra detta mellan klockan 12-18.
– Det ska bli spännande. Vi har fått en del samtal redan och jag hoppas att många passar på att ta detta tillfället i akt, säger Marta Gustavsson, en av de präster som ska ”drop-in-viga”.

Landskona församling serverar även kaffe och saft under helgen samt bjuder in barnfamiljer till ett äventyr i kyrkan som man valt att kalla för Dopjakten.

På Citadellet arrangerar Motorhistoriska klubben i Skåne årets Thulinträff och årets tema är Italienska fordon. Den traditionella cruisingen som brukar genomföras fredagen innan Thulinträffen går av stapeln klockan 18.00. Nytt för i år är att samlingsplatsen efter cruisingen är på Infartens parkering. Buss dit och tillbaka kommer att gå från gamla stationen.

I Slottsparken vid konsthallen fokuserar man på de lite yngre festdeltagarna. Under festen har man döpt om området till Barnparken och aktivitetsparken här kommer att bjudas på allt från dans, ansiktsmålning och clowner till pyssel, tipsrunda och ponnyridning. Besökarna kommer även att få prova på parkour, golf, 5-kamp samt att ro i vallgraven.

På Järnvägsgatan handlar mycket om fotboll. BoIS arrangerar en FIFA-tävling. Dessutom kommer Philip Warren och visar upp sig i freestylefotboll.
På platsen finns även representanter från behandlingsteamet på kommunens individ- och familjeförvaltning för att informera om droger och alkohol.

Förutom ovanstående spelas det musik på fyra scener. På Kasernplan står klubbscenen och där inleder man på fredagen med en mix av musik stilar innan hårdrocken tar vid klockan 20.00. På lördagen börjar man med jazz för att övergå till stå-upp och sedan avsluta med retro och rockabilly.

På Fest- och krögarscenen på Rådhustorget dyker lite mer kända namn upp. Här uppträder bland annat Linus Svenning, Miriam Aida, Juha Mulari och Calaisa på fredagen och på lördagen kan man bland mycket annat lyssna till det amerikanska bandet Hunter Perrin & Karavan och Lasse Holm som kompas av Kapell Magnell.

Inte långt från Rådhustorget, närmare bestämt bakom rådhuset, håller föreningen Oikos till och de har också en scen. Här dyker lokala band som Verse II, Mobster, The Negatives,  och Taj upp.

Den fjärde och sista men största scenen hittar du i Teaterparken. Här kan man se Ace Wilder, Hurricane Love och Alcazar bland många andra och på lördagen är platsen vigd för rotrocken där de lokala hjältarna i Institutionen är ett av banden som värmer upp publiken inför General Knas, Ken Ring och Syster Sol.

Vi noterar dessutom…

…att Brygghuset Finn håller öppet hus på Bangårdsgatan 33 på lördag mellan klockan 12-16 med anledning av Landskronafesten.

…att det sätts in extra bussar till Landskronafesten. En del turer finns i Reseplaneraren på Skånetrafikens hemsida men de kör även extra med stadsbussar som kör Segergatan-Skeppsbron, Skeppsbron-Stationen samt Skeppsbron-Kopparhögsvägen. Håll utkik efter bussar markerade ”Extrabuss”.

Allt information om Landskronafesten hittar du på kommunens hemsida.

http://www.landskrona.se/Landskronadagarna/Landskronafesten.aspx

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser