Annons

#Koloniliv

Vi passade på att slinka in om Kruthuset efter lunch.
Citadellkolonisterna Karolina Köhler, Inger Rosvall, Annacarin Cirenajwis
Hans Berthold, Connie Mantrell, Barbro Sjöholm, Ulla Nilsson och Malin Boman bjuder på konstutställning med allt från måleri, foto, till dekorerade tygkassar, smycken och målade stenar.

”Aktiviteten är febril. Den soliga påsken blev inte. Lite kylslaget diigt och grått men ändå en dag fylld av förväntan. Bilar, cyklar, gummistövlar och lågskor vallfärdar mot våra koloniområden.   Oavsett läge, skick och person. Runt halvtio händer det. Sommarvatten. Smaka på det ordet…”, så skriver Connie Mantrell när hon bjuder på koloniliv i text och bild.

Annons
 

Inger Rosvall sitter vakt när Landskrona Direkts dästa konstpatrull har vägarna förbi och mottagandet är svalt i det gamla kruthuset. Skönt det i värmeböljan. 
”Halsduksgeneralskan” försöker rent av komma undan bildpublicitet när mobilkamerafotografen ska till att arrangera en bild bland hennes oljepastellkritade verk.
– Jag tycker om oljepastell. Det är enkelt att ta med sig. På senare tid har jag även börjat måla med äggoljetempera, säger hon som ”målat så länge hon kan minnas”.

Söker du skugga, konst – högt som lågt,  och en enkel fika därtill bör du göra ett besök en eftermiddag i veckan.  Fram till och med fredag är det öppet i Kruthuset 13-16.


Den ifjol så omskrivna halsduksgeneralskan Inger Rosvall, har intagit en mer tillbakalutad tillvaro som kolonist och när andan faller på så är stickorna nu utbytta mot en pensel eller en pastellkrita.


Kreativiten flödar bland kolonisterna, här Malin Bomans smycken och tygkassar.


Huruvida Lova Backström målat någon sten vet vi inte men bara hennes namnskylt var ett litet konstverk i sig.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser