Annons

Mat och prat på Ruth Oscars och biblioteket

I början av september möts återigen Mat och Prat över god mat från Ruth Oscars kök och god litteratur från bibliotekets hyllor. Höstens bokcirkel tar upp staden i litteraturen.
– Vid fyra torsdagar och en tisdag under hösten ses vi på café Ruth Oscars, äter och diskuterar. Vi kommer att läsa nytt och gammalt, skönlitterärt och fakta, om städerna Istanbul, Paris, Wien och New York. Café Ruth Oscars serverar mat med anknytning till respektive stad och en och annan gästkock kan dyka upp, meddelar bibliotekarie Annika Liljengren.

Mat och Prat startar den 4/9 kl. 19.00 där fokus ligger på staden Istanbul.
– Vi kommer att prata om Orhan Pamuks bok med samma namn. Vill man sedan läsa mer har vi ett antal texter som förslag, exempelvis Asli Erdogans Den mirakulöse mandarinen, Mehmet Murat Somers Lustmordet, Gunnar Ekelöfs Vägvisare till underjorden, Elif Shafaks Bastarden från Istanbul och Henrik Nordbrandts Brev från en ottoman.

Annons
 

Den 16/9 får Mat och Prat besök av Kristoffer Leandoer som pratar om Paris i litteraturen. Kristoffer  Leandoer är skribent och introduktör av främst fransk litteratur, samt författare och översättare. I höst är han aktuell med Slut – symbolisterna vid tidens ände.

Övriga datum är: 2/10 Paris, 6/11 Wien, 4/12 New York.

Vill du delta bokcirkeln kontaktar du Annika Liljengren på Landskrona stadsbibliotek.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser