Annons

BoIS i ungdomssamarbete med Bröndby

Landskrona BoIS har i dagarna gjort klart med ett samarbete med en av Skandinaviens mest framgångsrika klubbar, Bröndby IF.
– Detta är en del i den satsning som vi ska göra på vår ungdomssida inför 2015, säger Patrik Johansson, tränare och sportchef i Landskrona BoIS.

Bröndby IF Masterclass är en talangsatsning initierad av danska storklubben Bröndby IF tidigare i år. Det är tiotalet danska klubbar med traditionellt stark talangutveckling samt Landskrona BoIS som ingår i denna satsning.

Annons
 

Fokus ligger på spelare och deras ledare i åldersgruppen 10-15 år där det 30 gånger per år kommer en tränare från Bröndby IF till Landskrona BoIS för att tillsammans med BoIS tränare leda träning för spelare i åldern 10-15 år. BoIS tränare för samma åldersgrupper kommer en gång per år att genomföra en inspirationsdag på Bröndby Stadion. Det kommer dessutom att ske samarbeten runt turneringar, träningsmatcher, tränarutbildning och liknande.
– Landskrona BoIS har historiskt haft nära band till dansk fotboll både genom att spelare och tränare kommit därifrån, men också genom att det korta geografiska avståndet inneburit en mängd matcher mot danskt motstånd såväl på senior- som på ungdomssidan, säger Patrik Johansson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser