Annons

Tapper Holter åter till moderklubben

Som Landskrona Direkt förutspådde redan i torsdags så lämnar 25-årige Christoffer Tapper Holter, Landskrona BoIS för att inleda en
satsning på en tränarkarriär.
– Jag återvänder hem till Östergötland och blir spelande assisterande
tränare i min  moderklubb Åby,
säger mittfältaren vars fotbollskarriär nära nog dömdes ut i fjol höstas när smärtorna i knäet åter gjorde sig påminda. Tidigare hade Tapper Holter opererats för korsbandsskador vid två tillfällen.
– Jag tror att Jörgen Pettersson räknade bort mig men trots det blev det tre matcher för a-laget i år samt alla matcher i U21-serien, säger han som nu tar sikte på en tränarkarriär.
– Det är vad jag vill syssla med efter min aktiva karriär.

Christoffer Tapper Holter har skapat sig ett speciellt förhållande till Skåne och han har trivts bra sina olika klubbar, så också vid sina dubbla sejourer i Landskrona BoIS.
– Som fotbollsspelare får man ett stort nätverk och numera har jag vänner över hela världen. Landskrona kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, säger han.

Annons
 

– Vi har tillsammans med Christoffer haft en diskussion och där vi var
överens om att det kanske var rätt tidpunkt för honom att gå vidare eftersom han inte riktigt kvalificerat sig för startelvan och även varit en bit från laget,
säger BoIS klubbchef Patrik Johansson.

Christoffer  Tapper Holter kom till Landskrona BoIS 2009 från Höllviken. Han gjorde ett bra inledande år men fick under de följande två säsongerna vara mest avbytare. Därför lånades han ut till Kristianstads FF 2012, där han svarade för en utmärkt säsong och lockades därför tillbaka till Landskrona BoIS. I slutet av förra säsongen skadade han knäet och mycket tydde på att spelarkarriären var slut och därför räknades han inte in i 2014 års trupp.
Men skadan läkte och därför har han varit med i BoIS under vårsäsongen.
– Även om Tapper Holter inte spelat så mycket i A-laget, så har han däremot varit en bärande spelare i vårt U 21-lag som leder serien, säger Patrik Johansson, och önskar honom lycka till när han nu i tidig ålder vill göra en satsning på att utbilda sig till tränare.


Glädjen är total efter att Christoffer Tapper Holter, gjort mål.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser