Annons

Linjen klara för division 2

Bangolfklubben Linjens damer som nyligen blev klara för Europacupen, visade vägen även i helgens avslutande serieomgång. Linjen låg i ledning med två poäng inför den tredje och avslutande serieomgången på Hjelmsjös europabanor i Örkelljunga. Den nyblivna bronsmedaljören vid SM, Carolina Larsson, förstärkte nu också laget med sin erfarenhet från spel på europabanor.

Med fyra vinster av fem kunde Linjen ta hem segern i division 3 södra A med fyra poängs marginal till tvåan Granhyddans BGK. Linjen är därmed klara för spel i division 2 till kommande år.
– Koncentrerat spel med fokusering, vilja och laganda gjorde att vi kunde hålla undan från konkurrenterna och vinna serien med fyra poäng tillgodo, kommenterar Annelie Lundell, lagets ankare.
– Efter förlust andra matchen var vi pressade att vinna två matcher till för att slippa få en helt avgörande match mot serietvåorna i sista omgången. Vi stöttade varandra och spelade vårt eget spel och ser fram emot utmaningen att spela div 2 nästa år, avslutar Annelie Lundell.

Annons
 

FAKTA
Bangolfens seriespel avgörs över tre seriesammandrag där alla lagen möts. Lagen består av 4-5 spelare (beroende på division) + en reserv. De individuella resultaten läggs samman till ett lagresultat och vinnande lag får två poäng. Elitserien är högsta serien och består av de åtta främsta lagen i landet. Uppsala BGK dominerar starkt bland de svenska klubblagen och kunde i år räkna in sin tionde raka elitserieseger.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser