Annons

Äntligen en BoIS-vinst på IP

3-1 till BoIS mot IFK Värnamo! På Landskrona IP! Tre segrar på fyra matcher. Ingen kan förneka att Patrik Johanssons tillträde som tränare haft effekt. Segern innebär att de randiga ligger över kvalstrecket till division 1 i den haltande tabellen.

BoIS började matchen mot IFK Värnamo i ett så högt tempo som värmen tillät. Såväl Paul Torres som Andrew Stadler hade ett par skapliga chanser men avsluten saknade skärpa.
Istället kom en rejäl kalldusch i den 8:e minuten. Dzenis Kozica får bollen mitt i straffområdet, drar en man och tar sedan ohotad ett par steg innan han placerar bollen i Niklas Uddenäs vänstra kryss.
Målet sätter sedan prägel på matchen. Värnamo kommer allt mer in i kampen och gästerna har ganska bra kontroll.
Vars en chans fick dock båda lagen innan pausvilan. Daniel Jarl hade en nick från nära håll som räddades på mållinjen och en Värnamospelare hade ett gyllene läge att göra 0-2 på övertid men skottet gick över mål.

Annons
 

Andra halvleken inleddes med att Enis Ahmetovic hade ett snyggt skott men som smet just utanför.
Men en kvart in i andra halvleken kom reduceringen. Erik Andersson hittade Andrew Stadler med en långboll. Amerikanen avancerade mot mål och sköt. Björn Åkesson i Värnamomålet var på bollen men lyckades inte styra ut den.
En kvart senare hade Värnamo en nickskarv som smet just utanför. Men denna dag var det BoIS som hade marginalerna på sin sida. I anfallet efter fixade BoIS-nykomligen Mattias Adelstam en hörna efter att han varit mycket nära att göra 2-1 med sin första bollkontakt i BoIS-tröjan.
Efter hörnan slogs ett nytt inlägg från högerkanten och Paul Torres vräkte sig fram och språngnickade in ledningsmålet. Även denna gång var målvakten på bollen utan att kunna hålla den.

Men Mattias Adelstam skulle få revansch på sin miss tidigare. Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid så lurade Enis Ahmetovic hela Värnamoförsvaret genom en passning till en framrusande Adelstam. Den blonda nykomlingen gjorde inget misstag. Han rusade mot mål och dundrade upp bollen i nättaket och denna gång var Björn Åkesson helt chanslös.

Därefter spelade BoIS av matchen och även om Värnamo var nära att reducera på övertid så var segern aldrig hotad.
– Jag är väldigt glad för tre poäng idag. Vi har inte vunnit på IP på länge och vi visste att det skulle bli svårt, sa BoIS tränare Patrik Johansson direkt efter matchen.
– Jag var besviken i paus. Vi hade mycket boll men vi var sällan inne och hotade rejält. Vi bestämde oss för att försöka bli vassare i djupled och så skedde också. Tre vakna mål, tre fina mål fick vi se. Bland annat ett klassmål av en spelare som gjort många mål i sin karriär, säger Patrik Johansson och syftar på Mattias Adelstams succéinhopp.

Nästa match för de randiga spelas även den på IP. Det är Husqvarna som gästar den 26 juli klockan 16.00.


Daniel Jarl fanns med från start i backlinjen och gjorde det bra.


Paul Torres var på hugget redan i första halvlek.


Niclas Rönne avlossar bössan.


Andrew Stadler kvitterar till 1-1.


Patrik Johansson börjar få styr på hur laget ska spela boll.


Paul Torres har just gjort 2-1 och glädjen i BoIS går inte att ta miste på.


Så har han presenterat sig. Nyförvärvet Mattias Adelstam gjorde mål i sin debut i BoIS-tröjan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser