Annons

Operationsavdelning kan öppna enligt planerna

I måndags skrev vi om att det läckt in vatten i operationsavdelningen på Landskrona lasarett i samband med byte av fläktar. Idag kom beskedet att verksamheten kan öppna enligt planerna vecka 33.

Ett ombyggnadsprojekt pågår med att byta ut samtliga fläktaggregat till operationssalarna på sjukhuset i Landskrona till en totalkostnad på cirka 21 miljoner kronor. De nya fläktaggregaten är bättre och betydligt mer energieffektiva.
Klart är dock att allt inte kommer att genomföras på en gång. I sommar byts ett aggregat till en operationssal. I planeringen ligger att fortsätta med ytterligare operationssalar under nästa sommar.
– Det är svårt att idag säga när utbytena kommer att vara slutligt genomförda. Detta beror ytterst på hur länge man kan hålla operationssalarna stängda under sommaren. Dock kommer det arbete som pågår just nu att vara slutfört i tid och öppning planeras till vecka 33, säger Patrik Lundström, kommunikationschef på Regionservice vilka är ytterst ansvariga för ombyggnaden.

Annons
 

Vid arbetet lyfts det befintliga taket av för att komma åt fläktarna. Ett provisoriskt tak sätts på under tiden. Blåst och kraftigt regn gjorde att vatten på söndagen trängde in under det provisoriska taket och in i byggnaden.
– Byggarbetarna var snabbt på plats och kunde suga upp vattnet. Allt vatten är borta och i dagsläget finns ingenting som tyder på att bestående skador uppstått. Men Regionservice har av säkerhetsskäl initierat en utredning för att säkerställa att inga bestående skador uppstått på byggkonstruktion eller medicinsk teknisk utrustning, avslutar Patrik Lundström.

Läs även: Vattenläcka kan stoppa operationer


Det provisoriska taket lyckades inte stoppa regnet från att tränga in i operationssalarna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser