Annons

Manifestation lockade hundratals

En manifestation på Rådhustorget mot Israels markoffensiv i Gaza samlade ett par hundra deltagare. Talade gjorde Mohannad Yousif från Palestinanätverket i Skåne som uppmanade lyssnarna att i höstens val rösta på något av de partier som vill erkänna Palestina som självständig stat.
Även Dr Jalal från palestinska läkarförbundet, Said Hadrous från grupp 194, Magne Jönsson från Vänsterpartiet samt Anders Karlsson från Socialdemokraterna höll tal. Den sistnämnda läste upp ett uttalande där de fördömer våldet och kräver ett erkännande av staten Palestina.
Dr Jalal berättade om den svåra situationen på Gazas sjukhus och den akuta bristen på läkemedel medan Magne Jönsson påpekade att Israels ockupation måste upphöra för att det ska kunna bli fred.

Den sistnämnda kan man även höra tala på lördagen då en ny manifestation hålls på samma plats klockan 12.00.

Annons
 


Tre killar hade med sig den palestinska flaggan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser