Annons

Direkten följde Adelstams första träning

Det var fart och fläkt och flera nya ansikten på BoIS torsdagsträning när Landskrona Direkt var på plats. Innan träningspasset hade tränare Patrik Johansson presenterat forwarden Mattias Adelstam samt yttermittfältaren Alieu Darbo, som nya i truppen.

Mattias Adelstam är 32 år men efter att Landskrona Direkt varit på hans första träning med a-truppen så kan vi konstatera att han fortfarande har mycket att ge.
– Han är oerhört ambitiös och har en otroligt bra attityd. Den riktig lagspelare som dessutom är målfarlig, säger BoIS tränare och tillika sportchef Patrik Johansson.
– Det var Mattias som hörde av sig och eftersom vi vet exakt vad vi får så beslutade vi oss för att kontraktera honom.

Annons
 

Om Mattias Adelstam är tänkt som ersättare till Fredrik Karlsson så vill BoIS se 22-årige Alieu Darbo på den plats som Surprise Ralani haft.
– Det får visa sig. Alieu Darbo har fått mycket goda referenser från en person som vi litar på. Han har flackat runt en del men här ska han komma till en lugn och trygg miljö och då kan han bli en mycket viktig kugge, säger Patrik Johansson.

BoIS nästa match är på lördag då man tar emot Värnamo. Alieu Darbo kommer inte hinna att bli spelklar men målet är att Mattias Adelstam ska kunna användas.
– Det är vår förhoppning att han ska kunna vara med i en trupp, säger tränaren vidare.

Förutom de båda nyförvärven så fanns 20-åringarna bosniern Alem Flako, forward samt den spanska yttermittfältaren Erik Gomez på idrottsplatsens B-plan där träningen ägde rum.
– Flako befan sig i Malmö och hade gjort sig till känna och ville visa upp sig. Jag saknade två anfallare en träning tidigare i veckan och beslöt då att låta honom testa. Vad gäller Gomez så har han spelat i engelska Nike Academy vilket innebär att han mött U21-lagen i England. De båda har nu veckan på sig att visa vad de går för.

Så långt spelare som är på väg in i klubben. Det mesta tyder även på att Christoffer Tapper Holter har gjort sin sista match i BoIS. Vad Landskrona Direkt fick höra vid dagens träning så hägrar en post som spelande tränare till ett lag i Östergötland.
– Vi för diskussioner men ingen är klart. Det kommer nog dock att gå ganska fort så besked kommer i dagarna, avslutar Patrik Johansson.

Fakta nyförvärven:

Mattias Adelstam gjorde succé i Superettan med Ängelholms FF, där han blev skyttekung 2009 med 19 mål. Därefter blev det Trelleborgs FF i Allsvenskan och sedan Hammarby i Superettan. Det här året har Mattias spelat i HIF Akademi i div II, där han under vårsäsongen svarat för 12 mål och sex assist.

Alieu Darbo föddes i Sverige och började spela fotboll i Örgryte men lämnade Sverige som 16-åring för att bli ungdomsproffs i franska Le Mans. Då valde han också att säga ja till Gambias U 17-lag som representerade Afrika i U 17-VM. Han har också en gång varit uttagen i till en VM-kvalmatch för Gambias A-landslag men fick nöja sig med att sitta på bänken.

Det har under flera års tid surrats om att Mattias Adelstam skulle bli BoIS:are. Idag blev så fallet.

Forwarden Alem Flako, kontraktslös bosnier provspelar i veckan med BoIS. Här i kamp med Erik Andersson om bollen, allt medan Mattias Adelstam följer hur det går.

Alieu Darbo spelade på högerkanten vid dagens tvåmålsspel och är tänkt som ersättare till skadade Surprise Ralani.

Forwarden Alem Flako är inte ensam om att provspela i BoIS just nu. Även spanjoren Erik Gomez i bakgrunden provar lyckan i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser