Annons

Berättarklubben firar 15-årsjubileum

Berättarklubben i Landskrona är en berättargrupp som består av tre berättare, Lasse Sjöberg, Åsi Hildebrand och Sven Hansson, som tycker om att berätta tillsammans. Gruppen har sitt ursprung i ett integrationsprojekt som startades 1999 av Skånska Teatern, där man anordnade berättarkaféer med syfte att nya och gamla svenskar skulle kunna mötas. Verksamheten kom relativt snart att tas över av Berättarklubben, och det som man för 15 år sedan trodde skulle bli en kortvarig fluga har visat sig vara en riktig långkörare. Gruppens berättarcaféer lockar fortfarande en talrik publik, och berättare från när och fjärran kommer för att berätta på när det vankas öppnen scen. Berättarcaféer arrangeras ungefär sex gånger per år på Teaterrestaurangen i Landskrona.

2008 fick Berättarklubben Landskrona kommuns kulturpris och gruppen stöttas av kommunen.
– Man kan dessutom anlita oss som hel grupp eller i delar, och vi har varit flitigt anlitade på andra orter runt om i Sydsverige och Danmark. Vi har också undervisat i berättarkonst, säger Sven Hansson.

Annons
 

Berättarklubben i Landskrona har ett flerårigt utbyte med den danska berättargruppen Nordkustfortellerne med säte på norra Själland.

– Femton år tycker vi är någonting att fira och vi gör detta på ”Why not café” på citadellområdet lördagen den 9 augusti. Till vårt jubileumsberättarkafé inbjuder vi Landskronabor och alla andra som under årens lopp njutit, skrattat, berörts och berättat på våra berättarkaféer. Även nykomlingar är naturligtvis välkomna.

Berättandet startar klockan 13.00 med Berättarklubbens bästa och följs sedan upp med berättande vänner och gästberättare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser