Annons

En stor upplevelse rikare

Rapport 2 från CEI 2014,  från en lärares perspektiv.

Här följer Karin Warlins rapport – del 2.

Annons
 

Varje morgon på konferensen CEI 2014 började med gemensam frukost i den stora skolmatsalen kl 7:30.
Något som ganska snart märktes var den totala avsaknaden av knivar, gafflar och glas. Kinesiska pinnar i stål var i stället universalbesticket och samma stålskål som användes till ris och flingor fick också fungera som glas.
Meddelanden om oannonserade händelser och var man skulle skriva upp sig på work-shops och utflykter ropades upp under frukosten och därefter var det dags för så kallat Mini-Talks, korta föreläsningar för alla 220 deltagare samtidigt.
Ett av dessa, höll Oscar Andersson från Landskrona. Han berättade då om Earth Day som ju firats i världen sedan 1970 och här i Landskrona i fem år. Det visade sig att en av Earth Day- pionjärerna, Wayne Schmidt från Chicago, var med på CEI2014 och hörde Oscars medryckande tal.
Många av de deltagande länderna hade inte firat Earth Day och Oscar avslutade med ett förslag att de deltagande delegationerna  nästa gång skulle fira Earth Day (den 22 April 2015) Han drog en parallell till semifinalen i VM-fotbollen. Ett lag kan inte vinna om man sätter sitt hopp till en spelare – ”we´re all in this together” Only the sky is the limit”


Oscar Andersson håller ett Mini-Talks för alla 220 deltagare.

Några exempel på de  workshops vi deltog i var:  Indigenous Handicraft, en lektion där man kunde få lära sig att göra tvål av naturråvaror, dekorera med bark från Mullbärsträd eller tillverka slangbellor av bambu och gummiband.
Några flickor från den danska delegationen lärde på en annan workshop ut om vad man bör tänka på när man kommunicerar ”Climate-Change”-frågor.

The Alumni Team, f d elever som deltagit i CEI förr och som nu hjälpte till att arrangera sociala aktiviteter gav bland annat eleverna i uppdrag att i grupper använda sig av skräp. På en timme skulle de ha tillverkat ett modeplagg som en i gruppen skulle bära och gå catwalk med, medan övriga i gruppen skulle utföra någon slags dans eller sång till deras tema. Resultatet kan beskådas på Youtube och rent av här under texten. Där finns också en filmsnutt från avskedsdiscot och visar fint den makalösa stämning som genomsyrade hela konferensen. 


Vid frukosten fick deltagarna information om dagens aktiviteter.


Chopsticks, det vill säga ätpinnar, gällde när det var dags att äta.


Heba och Sara tillsammans med gruppmedlemmar från USA och Portugal förbereder the Fashion show.


Catwalk äntrades.

Läs mer:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser