Annons

Vattenläcka kan stoppa operationer

Gårdagens regnande har ställt till det på operationsavdelningen på Landskrona lasarett. Ett hål i taket gjorde att vatten strömmade in i minst en av salarna och hur stora skadorna är vet man inte idag.

Efter att beslut om att behålla operationsavdelningen på Landskrona lasarett togs så bestämdes att en renovering av ventilationssystemet skulle genomföras. Och eftersom avdelningen för tillfället är stängd på grund av semestertider så skulle regionens fastighetsavdelning påbörja arbetet nu. Ett hål i taket över en av salarna slogs därför upp och det skulle visa sig vara ödesdigert. Det myckna regnandet på söndagen gjorde att vatten rann in i minst en av salarna och nu återstår det att se om salen hinner återställas tills avdelningen öppnar igen.
– Det är inget som jag har hört talas om, säger Karin Hesselgard, tillförordnad förvaltningschef för Skånevård Sund, när Landskrona Direkt konfronterar henne med uppgifterna om vattenläckan på måndagsförmiddagen, ett dygn efter att vattnet börjat ta sig in.

Annons
 

Frågan slussas vidare till Klas Andersson, pressansvarig för Skånevård Sund i vilket Landskrona lasarett alltså ingår.
– Hur omfattande översvämningen är vet jag inte. Som jag förstått det så var salen redan förberedd vilket i så fall skulle innebära att där inte funnits någon utrustning, säger han och garderar sig.
– Men innan jag säger mer så vill jag tala med byggledaren på Regionservice vilka ansvarar för ombyggnaden. Först då vet jag hur omfattande skador det rör sig om.

På frågan om han tror att salen kommer att vara i dugligt skick när operationsavdelningen öppnar efter sommaren svara han att han inte vet.
– Jag vet faktiskt inte när dom ska öppna igen och därför är den frågan omöjlig att svara på, säger han och lovar att återkomma så fort han talat med de ansvariga på plats.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser