Annons

Ny scen på musikfestivalen Ökända

Den 8-9 augusti gungas det loss på Ven igen. För fjärde året arrangeras Ökända, den mysiga festivalen med reggae, hiphop och elektronisk musik. Nytt för i år är att samarbetet med Tycho Brahemuseet utökas vilket har resulterat i en ny scen inne på muséeområdet.

Labyrint, General Knas, Partiet, Hanouneh, Promoe & Cosmic från LoopTroop Rockers är bara några av alla de artister som dyker upp på Ökända den 8-9 augusti. Ett annat är Cinus, eller Anders Hellberg som han heter egentligen.
– Han är en technoproducent som kommer att avsluta en av kvällarna med ett dansvänligt technogig, säger Alexander Redrin som för fjärde året i rad ansvarar för festivalen tillsammans med andra medlemmar i föreningen Ökända.
– Det är just det som är poängen. Vi gör den verkligen tillsammans . Här finns ingen som stoppar några pengar i fickan utan alla jobbar ideellt, säger eldsjälen och menar att det är därför man är en av Sveriges billigaste tvådagarsfestival som inte är gratis.
– Jag har personligen många kontakter och sköter all bokning själva. När artisterna hör att vi kör precis allt ideellt så har vi ett bra förhandlingsläge. Därför tar vi bara 200 kronor om man förköper biljetter. Och då ingår även plats på vår camping som ligger intill festivalområdet.

Annons
 

Nytt för i år är att Ökända tillåter besökare att ta med sig egen mat och dricka, även alkohol, dock inte starksprit, in på festival området på fotbollsplanen där festivalen äger rum.
– Vi vill inte ha någon fylleslag utan man tar ansvar för hur man beter sig. Det är en idé som vi tror på. Vi avser även att sälja mat och dricka men inget starkare än 3,5%, det får ni själva ta med. Museets område förblir emellertid alkoholfritt.

Ännu återstår en hel del namn på artister som kommer till ön.
– Vi släpper lite efterhand som de blir klara. Vi kommer att få till en kanonlista. Lättast är att följa oss på Facebook eller hålla koll på vår hemsida. Där finns också all information om festivalen, avslutar Alexander Redrin.

Adressen till Ökändas hemsida är http://okanda-musikfestival.se och deras facebooksida hittar du på https://www.facebook.com/OkandaMusikfestival.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser