Annons

Polisen uppmanar att låsa och hålla koll på plånboken

Polisen går idag ut med en varning till allmänheten om att man ska vara vaksam för tjuvar även när man befinner sig hemma. För närvarande utreder PONV, Polisområde Nordvästra Skåne, några fall där tjuvar tagit sig in i hus medan ägaren var hemma.
– Polisen vill därför uppmana allmänheten att låsa sin fastighet när man inte har möjlighet att kontrollera vem som går in och ut via exempelvis entrédörren, säger kommunikatör Richard Glantz vid PONV.

Sommaren innebär också festivaler och andra evenemang i nordvästra Skåne som ger upphov till stora folksamlingar. Det är dessvärre också utmärkta miljöer för ficktjuvar som ofta arbetar i par.
– En gärningsman distraherar medan den andre på olika sätt stjäl plånboken. Ofta föranlett av att ficktjuvarna först observerat när offret tagit ut pengar vid en uttagsautomat. Håll koll på plånboken och ta inte med dig för mycket kontanter får bli en sommarhälsning från oss, avslutar Richard Glantz.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser