Annons

Henka Dojo fixade sommarlägret

Tack vare ett bidrag från idrottsfonden, skapades möjlighet för Henka Dojo Jujitsu i Landskrona att arrangera ett stort sommarläger, där barn i åldrarna 7-12 år fick prova på olika aktiviteter samt träffa andra föreningar.
Sammanlagt 48 barn och 4 ledare som deltog på lägret. Alla som var med, fick en ”sommarlovs” t-shirt, som de skulle ha på sig under veckan.
– Tanken med lägret var, att under organiserade former erbjuda sommarlovslediga barn att prova olika aktiviteter, träffa nya föreningar, äta gemensam lunch och mellanmål samt få umgås med andra barn och lära känna nya kompisar, berättar Anita Enberg, projektledare och lägerledare.

Sommarlägret, som var ett dagläger mellan 10.00–14.30 pågick i 4 dagar.
– Barnen fick prova på: jujitsu, fotboll, innebandy med Falcons, olika grenar inom friidrott med IF Kronan, minigolf och discgolf med Landskrona Discgolf.
Förutom olika sporter, blev det också lite kultur under veckan.

Annons
 

Vi blev inbjudna till Landskrona Museum, där Birgitta Liljeqvist berättade om perukens tid, 1700-talet. Där fick vi också göra peruker av färgade papper, som var riktigt kul.

Under veckan blev det också en hel del lek i Karlsundsparken.
–  Det blev mycket utomhuslekar, så som brännboll, fotboll och andra laglekar. Det var riktigt kul att få gör detta läger, där barn från olika kulturer, bakgrunder och idrottsintressen kunde träffas, lära känna varandra och ha kul tillsammans Vi ledare men även barnen och deras föräldrar, var väldigt nöjda med årets sommarläger och vi alla hoppas på ett nytt läger nästa år, avslutar Anita Enberg.


Uppvärmning inför ett friidrottspass.
Foto: Privat


Utomhuslekar i Karlslundsparken.
Foto: Privat


Hela gänget samlat i idrottshallen.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser