Annons

Halvmånen den nya mötesplatsen för unga

Årets bästa sommarjobb har de som jobbar med Cityidrotten. I veckan håller de till på Halvmånen och där handlar det om att aktivera ungdomar, såväl organiserat som spontant.
– Detta är ett drömjobb, säger 17-åriga Renera Franco Carreira.
– Det är viktigt att i framtiden ha ett jobb man trivs med och jag är väldigt sportintresserad, säger hon och ler i kapp med den slösande solen.

Landskrona Direkt gick förbi Halvmånen på onsdagslunchen och då var det strandfotboll och sambacup som gällde.
– Idag lirar sex lag i åldern 13-15 år och att de gillar detta kan du se själv, säger projektledare Jonny Karlsson och blickar bort mot fotbollsplanen som är inhägnad av en uppblåsbar beachfotbollsarena där FC Skillars just möter Copacabana.
– Vi körde igång förra helgen med 6-8 åringar på lördagen och 9-12-åringarna på söndagen. Och avslutningen har vi på lördag då är det 16+ som gör upp, säger Jonny Karlsson och skickar ut en trevare.
– Här har vi fortfarande plats för fler lag. Det kan vara ett kompisgäng som bildar ett eget lag och ställer upp. Det är bara att komma ner och anmäla sig innan.

Annons
 

Det är dock inte bara organiserad verksamhet på Halvmånen.
– I måndags och tisdags var planerna till för spontanspel, såväl på fotbollsplanen som vid volleybollnätet. Och det samma gäller imorgon (läs idag). Då får vem som helst komma hit och roa sig. Vi är på plats och hoppar in lite varstans emellanåt. Det är fantasiskt rolig, säger Jonny Karlsson.

Och det är inte något han är ensam om. Det är gott om folk på platsen samtidigt som allt fler har letat sig ner till den nyanlagda stranden i det härliga sommarvädret.

Det är en fantastisk plats och jag tror att här kommer att vara mycket populärt att hålla till om ett par år. Skateparken är under uppbyggnad och sedan kommer man även att kunna spela paddeltennis och träna i ett utegym. Här trivs man och det är skönt att se att ungdomarna har hittat hit. Det är en härlig mötesplats, avslutar Jonny Karlsson.

Hur gick det då i mötet mellan FC Skillars och Copacabana?
Det blev en förkrossande seger till de äldre killarna i Copacabana som kunde vinna med 7-1.
Strandsekretariatets resultaträknare, brasilianskan Renera Franco Carreira, såg då ut att kunna hålla sig för skratt.


Renera Franco Carreira hyschar åt arbetskamraterna som noterat slutresultatet i matchen.


– Långgrunt men skönt, ansåg en av föräldrarna som passade på att ta ett svalkande dopp i en av matchpauserna.


FC Kusin försvarar sig tappert.


Ted Weberg gör tummen upp för beachfotboll men så är han också en rutinerad lirare som vid flera tillfälle stått överst på prispallen när Sambacupen avgjorts. Kompisen Sebastian Bondesson till höger i bild var på plats för att följa turneringen som åskådare då hans fotbollsäventyr istället startar nästa vecka då hans Wormo/Glumslöv åker till Gothia Cup.


Jonny Karlsson, ledaren, eldsjälen och överarmarna.


Lagom till hösten är det tänkt att den nya skateparken vid Halvmånen ska stå klar. Arbetet pågår febrilt och att det är proffs som anlägger råder det ingen tvekan om. Concreatures skateparks är ett australiskt företag som är specialiserade på bygge av aktivitetsparker typ denna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser