Annons

BoIS letar efter spelare i Sydafrika

Idag drog BoIS igång med träningen efter ett kortare uppehåll och den första matchen när serien vänder, äger rum den 19 juli då BoIS tar emot Värnamo på IP. Transferfönstret öppnar den 15 juli och vad Landskrona Direkt erfar så har BoIS ögonen på en spelare i Sydafrika, närmare bestämt i Kaizer Chiefs där Stuart Baxter är tränare.
– Jag kommer inte att nämna varken några namn eller lag men vi har tittat på spelare där förut, säger BoIS tränare Patrik Johansson som kommer att ha huvudansvaret för BoIS A-trupp säsongen ut.
– Men vi har ögon och öron öppna på många håll. Prio ett är att hitta en ersättare till Surprise och i den bästa av världar så har vi ett namn klart till matchen mot Värnamo, säger tränaren men garderar sig direkt.
– Men jag kommer inte att ta några beslut i panik eller under stress. Det är viktigt att vi får rätt spelare och därför får det hellre ta lite längre tid, säger han.

Att köpa loss någon spelare som har kontrakt låter sig knappast göras eftersom klubbens ekonomi inte tillåter några större utsvävningar.
– Alternativen är om spelaren är en så kallad free agent, det vill säga att han inte har något kontrakt någon annanstans och kan komma utan någon transfersumma, eller om vi kan låna någon spelare. Skulle det bli aktuellt med ett köp så lär externa krafter få träda in på banan.

Annons
 

Första träningen avklarad
Samtliga friska spelare förutom Paul Torres  var på plats i morse då träningen drog igång och i eftermiddag kör man pass nummer två.
– Paul Torres är på ingång så det är inget att oroa sig för. Beträffande träningen så körde vi ganska hårt i förmiddags och i eftermiddag är vi ute på planen. Så kommer det även att se ut imorgon, informerar Patrik Johansson.
– Stämningen är tämligen god och det känns som att vi är på rätt väg. Det viktigaste för oss är nu att inte göra det för svårt för oss. Fotbollsfilosofin ska vara enkel att ta till sig. Vi måste tro på det vi gör och försöka hålla oss till vårt koncept oavsett hur matcherna ser ut. Och det verkar som att detta  har infunnit sig i truppen, avslutar Patrik Johansson

På tal om…
…kontraktslösa spelare så går BoIS U17-målvakt Patrik Abrahamsson till Bolton Wanderers ungdomsakademi.

…Stuart Baxter så har han fått förfrågan om att bli teknikansvarig för Sydafrikas herrlandslag. Enligt tidningsuppgifter i landet har han fram till imorgon, fredag, på sig att ta ett beslut.

…kontrakt så har Cheikh Sarr förlängt sitt kontrakt till att gälla året ut.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser