Annons

Landskronatjej firade i Tyskland

Det kan inte ha undgått någon att Tyskland besegrade Brasilien med hela 7-1 på tisdagskvällen i en av de märkligaste fotbollsmatcherna som spelats i VM genom tiderna. I Brasilien råder närmast landssorg medans det firades rejält i Tyskland igår. Anette Wasserman är från Landskrona men bor i Berlin sedan många år och hon berättar om eufori och spänning inför finalen.
– Det var tiotusentals åskådare som samlats på fanmeilen vid Brandenburger Tor trots varning för oväder och efter segern var det spontana fester och partyn överallt i stan. Man hörde bilar som tutade långt in på morgonkvisten. Dom firade som om det varit final. Trafiken på Kurfürstendamm var totalt lamslagen, säger Anette och berättar om att man i Tyskland nu vill möta Holland i finalen på söndag.
– En fotbollsmatch mellan Tyskland och Holland är som när Sverige möter Finland i en hockeyfinal, fast värre. Men vem vi än möter så längtar alla här till söndag. Vi behöver inte åka till Brasilien för att hitta sambastämning, vi går bara utanför dörren. Snacka om att alla går omkring med ett leende på läpparna, säger Anette Wasserman och avslutar.
– Men frågan är om Tyskland kan göra om sin bragd.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser