Annons

Farah tar barnen ut i världen med SVT

Sommarlovsdagarna börjar ofta framför TV:n för de yngsta och på SVT kan man nu se en Landskronatjej varje vardagsmorgon mellan klockan 9-10 förutom onsdagar. Det är Farah Erichsén som tillsammans med kollegorna Malin Olsson, Alex Hermansson och Rijal Mbamba tar barnen på en resa till olika länder i världen och på torsdag åker dom till Kenya.
– Under veckan pratar vi om olika länder och försöker lära oss om deras kultur och liknande. Tidigare har vi varit i Grekland, Brasilien och på Island och denna vecka åker vi till Kenya, säger hon och skrattar hjärtligt.

Tidigare har hon arbetat med radioprogrammet Din Gata men under sommaren är det TV som gäller och att det är direktsändning är inget som oroar Farah Erichsén.
– Det var lite pirrigt första gången vi skulle köra direkt. Men replikerna satt och när vi väl var igång så flöt det på.

Annons
 

Sommarlov direktsänder inför publik måndag till fredag från 9 juni till 15 augusti. Platsen är Scaniabadet i Västra hamnen i Malmö och allt har gått utan överraskningar och inte minst vädret har visat sig från sin bästa sida.
– Det har varit fantastiskt. Inte minst måndagsmorgonen. Då var det riktigt varmt och skönt.

Farah Erichséns arbetsdag börjar klockan 6.30 och håller på hela dagen.
– Vi börjar med att träffas på SVT för att sminka oss, fixa håret och klä oss. Sedan beger vi oss av till Scaniabadet och övar lite innan vi kör igång med direktsändningen klockan 9.00, säger hon men arbetsdagen är inte slut i och med att sändningen upphör.
– Nej. Vi bandar nämligen de avsnitten som visas på helgerna så de får vi spela in efter ordinarie sändningar på vardagarna.

Farah Erichsén kan man alltså se samtliga vardagar utom onsdagar.
– Då är det dags för tävlingar och de kör killarna. Själv passar jag på då och tar lite ledigt, säger hon och avslutar med ett skratt.
– Men de klarar sig bra utan mig då. Det är ett stort gäng, kanske ett 30-tal, som jobbar med produktionen.


Det är ett muntgert gäng som håller till på Scaniabadet i malmö på morgonarna.
Foto: Karl-Johan Karlsson/SVT

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser