Annons

Långa fängelsestraff för mord på Landskronabo

De två män i 30-årsåldern som stått åtalade för mord på en 31-årig Landskronabo i januari 2013 har fått sina domar av Lunds Tingsrätt. Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde de båda till 18 års fängelse för mord.

Den 14 januari 2013 lämnade en Landskronabo sitt hem för att aldrig mer återvända. Mannen som hittades två månader senare i ett skogsområde utanför Hörby hade först strypts av en stålvajer och sedan hade mördarna tänt eld på den döda kroppen.
Två bekanta till den mördade Landskronabon misstänktes kort efter att man hittat kroppen och efter ett år i häkte åtalades de båda i april i år. Enligt åklagaren pekar bland annat sms-konversation på att de båda mördat 31-åringen och detta var något som Lunds Tingsrätt tog fasta på. 18 års fängelse fick de båda och de ska även betala knappt en halv miljon kronor vardera i skadestånd till de anhöriga.
De båda dömda, vilka hela tiden nekat till brott, bodde vid tillfället i Lund och Staffanstorp.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser