Annons

Alcazar till Landskronafesten

Nu är programet klart för Landskronafesten den 25 – 26 juli. I det fullständiga programmet står det klart att de bjuds på tre scenområden och artister som Ace Wilder, Alcazar, Ken Ring, Raubtier, Darkane, Syster Sol, General Knas, Linus Svenning, Lasse Holm, Beatstones, Özz Nûjen, Calaisa, Håkan Brinck, Miriam Aïda. Precis som vid tidigare års karnevaler är det fritt inträde till samtliga scener.
– Ett lokalt evenemang som Landskronafesten är viktigt för hur landskronabor och besökare upplever staden. Genom att visa upp stadskärnan med allt innehåll stärker vi Landskrona. Två festliga dagar som dessa skapar flöden till gator och torg och gynnar näringslivet. Landskrona city är extra stolta i år då evenemanget fokuserar, mer än någonsin, på lokala aktörer vilket kommer att generera betydande intäkter för våra butiker, våra restauranger och för vår stad, säger Anna Rosenberg på Landskrona citysamverkan.

– Landskronafesten präglas av två härliga festdagar från lunch till efter midnatt och har ett varierat program som vänder sig till alla. Allt från heavy metal och rotrock till nostalgi och sommarens hits på tre scener; Teaterparken, Rådhustorget och Kasernplan, säger Jonas Stoltz, program- och logistikansvarig för Landskronafesten.

Annons
 

Matmarknad i annorlunda tappning
Ytterligare en nyhet är en matmarknad med både lokala specialiteter och gamla klassiker. Marknaden kommer att finnas på Kasernplan, mellan Klubbscenen och Axels Nöjesfält.

– Vårt mål med matmarknaden är att det ska finnas ett varierat utbud med något för alla. Förhoppningen är att det även ska vara en mötesplats där man vill sitta kvar en extra stund och njuta av festen. Konferencier och ansvarig för programmet på matmarknaden är Linda Hallberg som även är initiativtagare till projektet ”Jag odlar”, en pedagogisk och kreativ aktivitet för barn. Här visar Linda hur enkelt, billigt och roligt det är att odla, och hur man med återvinning kan ge liv åt gamla tidningar och läskflaskor, berättar Maria Persson, ansvarig för matmarknaden och dess aktiviteter.

Uppdaterad information om programmet finns på landskrona.se/landskronadagarna.

Landskronafesten utgör två av fyra Landskronadagar 2014. Den första hölls den 24 maj och kombinerades med en företagsmässa på Kasernplan. Årets sista Landskronadag infaller lördag den 11 oktober i direkt anslutning till kulturnatten.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser