Annons

Passionerat sommarjobb

De arbetar med sin passion. De tänker förändra Landskrona med hjälp av musik, dans, teater och fotokonst. Igår kunde man se de uppträda lite varstans i staden och i förmiddags dök de upp vid stationen – Passion Crew.

Det är andra året för Kulturstöd Ungas och Landskrona stads satsning på kulturferiepraktik som gör det möjligt för unga mellan 16-18 år att under tre veckor arbeta professionellt med kultur. I år är de åtta stycken och de kallar sig för Passion Crew.
– Vi har alla olika passioner. Jag brinner mest för dans, andra brinner mest för musik eller foto, berättar Cyril King, som just nu repar in flera olika dansnummer.

Annons
 

Passion Crew leds i år av Sebastian Swärd och Elin Jönsson, två unga Landskronaentreprenörer. Passion Crew har repat intensivt och uppträtt spontant runt om på gator och torg i Landskrona. Gruppen är nu inne på sin tredje, och sista vecka av praktiken, men kommer även att uppträda på Landskrona Gatuteaterfestival den 1-2 augusti.
– Det har spretat rejält. Alla har sin specialkunskaper men på något sätt har det fallit på plats, säger Sebastian Swärd.
– Och det trots att en av deltagarna dessutom lider av scenskräck.

Feriepraktik kultur är ett samarbete mellan Kulturstöd Unga, fritids- och kulturförvaltningen, som står för projektledning och anställning av producent och individ- och familjeförvaltningen som står för feriepraktikanternas löner.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser