Annons

Ny utställning på Pumphusets fotovägg

Den 11 juli och fem veckor framåt ställer Landskronabördige Niclas Zander ut på Pumphusets fotovägg. Niclas Zander är konstnär, konstvetare och curator född i Landskrona 1971 och arbetar med installationer, objekt och fotografi. Hans har tidigare ställt ut på gallerier runt om i Europa. Utställningen på Pumphuset består av fotografier tagna mellan 2004-2014 och har aldrig visats i Sverige förut. Utställningen saknar titel men handlar om identitet. Niclas Zanders konst kan beskrivas som konstvärldens motsvarighet till stand-up där tre nivåer av humor blandas friskt. Personlig, politisk och nattsvart satir jämte akademiska referenser mixas med rena slag under bältet. Niclas Zander ligger även bakom Gnesta Konsthall Gnesta Konsthall startade 2009 som ett icke vinstdrivande galleri för samtidskonst och street art, Gnesta konsthall är idag ”hemlösa” och har sedan dess förutom Art in the green (en permanent friluftutställning i dom Sörmländska skogarna ) flackat omkring i Stockholm, Köpenhamn, Hamburg och Berlin, bland annat med anordnade grafittiresor. Till hösten startar Gnesta konsthall/Belgrad verksamhet i Belgrad tillsammans med två andra galleri etablerade i staden.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser