Annons

Linjens damer är bäst i Sverige – Tog hem storslam vid SM

Bangolfklubben Linjens damer är bäst i Sverige. Det bevisade dom med råge då de i dagarna tagit hem storslam vid SM i Borås. På torsdagen tog Annelie Larsson, Carolina Larsson och Elisabeth Brandt SM-guld i lag vilket innebär att de är kvalificerade för spel i Europacupen som avgörs i Tyskland i oktober. På fredagen gjorde de även upp om SM-tecknen i individuellt cupspel. Vann gjorde Elisabeth Brandt som i finalen besegrade lagkamraten Annelie Larsson medan Linjenspelaren Carolina Larsson tog hem bronspengen.

Elisabeth Brandt vann först i cupspel över svenska mästarinnan Jenny Erlandsson Kungälvs BGK med 5-3 i kvartsfinalen och sedan över lagkamraten Carolina Larsson i semifinalen med hela 8-1.
I den andra semifinalen besegrade Annelie Larsson Felicia Vikström från Umeå BGK med 7-1. Carolina Larsson vann sedan bronsmatchen mot Felicia Vikström med 5-2 och på det näst sista hålet avgjorde Elisabeth Brandt finalen mot Annelie Larsson med siffrorna 6-4.
– Det känns helt underbart. Det trodde jag inte i morse när jag värmde upp, säger Elisabeth Brandt till Landskrona Direkt omedelbart efter prisutdelningen.
– Det gick inte så himla bra igår. Då kom jag fyra tillsammans med Carolina Larsson i Damer Junior. Men det gick ju fantastiskt idag. Vi ska tillbringa kvällen tillsammans allihop och äta något gott för att fira.

Annons
 

I början av augusti reser Elisabeth Brandt till Finland för att deltaga i Junior-VM och i oktober bär det av med lagkamraterna till Tyskland för Europacupspel i lag.

Att Bangolfklubben Linjen är Sveriges bästa på damsidan kan ingen argumentera emot.
– Så är det definitivt. Det bevisade vi idag, avslutar Elisabeth Brandt.


Elisabeth Brandt ger segerintervju med Roger Blomqvist för SVT vilka sände fredagens final på svtplay.se.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser