Annons

RG-gymnaster tävlade i Israel

Tisdagen den 24:e juni åkte Wilma Mårtensson från Landskrona kvinnliga GF tillsammans med tre gymnaster, en tränare och en domare från Nevis RG till Israel, Tel Aviv för att tävla Vanera- Cup i rytmisk gymnastik.

Efter en lång resa med mellanlandning i Istanbul var vi framme på hotellet i Tel Aviv vid midnatt med fyra ganska trötta men förväntansfulla tjejer.
Onsdagen började med en gigantisk frukostbuffé med allt man kan tänka sig, eftersom tjejerna inte skulle tävla första dagen utan endast vara med på invigningen av tävlingen senare på eftermiddagen tog vi bussen in till Tel Aviv, där vi besökte marknaden och hann även med en stund på stranden. 

Annons
 

15:30 skulle vi infinna oss i hallen, men tyvärr hade vi fått fel information vilket innebar lite försening innan vi väl var framme. Nu är det inte riktigt som hemma, där vi är ganska väl organiserade när det gäller tävlingar, 16:30 skulle invigningen börja men innan man samlat ihop alla gymnaster, ett 100-tal var kl. 17:30.

Torsdagen 11:30 började tävlingen för pre junior, flickor födda 2001-2003. Där hade vi en gymnast,  Agnes Appelros från Nevis RG. Agnes tävlade i A- gruppen med boll och band och tog silver mångkamp, guld i grenen band och brons i boll.
14:00 var dags för juniororna Wilma Mårtensson och Stephanie Marcian även hon från Nevis RG.

Wilma tävlade i A-gruppen vilket innebär att man har lite högre svårighetsgrad i sina program, Wilma ställde upp i tunnband, boll och käglor. Tunnbandet var bra första halvan sedan kom ett litet tapp och slutet blev inte lika starkt. Bollen var lite slarvig men utan några större missar. Men Wilma avslutade mycket starkt med ett fint framfört kägelprogram. Hon tog silver i mångkamp, silver i grenarna tunnband och boll och guld i käglor.

Stephanie tävlade i B-gruppen med boll och band, och tog silver i mångkamp, silver i grenen boll och guld i band.
Nicoline Sachmann senior från Nevis RG, blev trea i mångkamp, brons i boll och guld i band. Resten av seniorerna tävlade tydligen dagen innan fick vi reda på prisutdelningen. Lite snurrigt med organisationen och informationen.

Efter tävlingen var det galauppvisning där Wilma gjorde en improvisations dans till Nicolines bollmusik med stor succé från publiken. Summa summarum: En lyckad tävling och ett gäng glada tjejer.

Fredagen var en ledig dag där tjejerna fick bestämma vad vi skulle göra och med klar majoritet blev det bad. Efter ett par timmar på stranden bestämde tjejerna sig för att testa surfing, vi hyrde en instruktör på två timmar och inte tog det lång tid innan vi såg tjejerna surfa på vågorna.
Senare på kvällen var det dags för bankett med alla deltagare, en mycket trevlig tillställning med mat, disco och bad i polen för dem som ville.

Lördag morgon 04.00 hämtades vi på hotellet för att återvända hem till Sverige.

En fantastik resa med många roliga minnen.


Här anländer tjejerna till sitt hotell i Tel Aviv.
Foto: Privat


Banana Beach Tel Aviv
Foto: Privat


Wilma Mårtensson tillsammans med sina reskamrater från Nevis RG samt en ung liten rysk gymnast.
Foto: Privat


Wilma Mårtensson tillsammans med sina reskamrater från Nevis RG samt en ung liten rysk gymnast.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser