Annons

Fem Sum-Sim medaljer till LS

Årets svenska ungdomsmästerskap i 50-meters bassäng gick av stapeln på Lindängsbadet i Malmö. Landskrona Simsällskap tog fem medaljer vid årets tävling, två guld, ett silver och två brons.

Emil Hassling, -00 visade med all tydlighet att han är den bäste bröst- och medleysimmare bland Sveriges 14-åringar.Han tog hem guldet på 200 medley på fina 2.16,79, mer än tre sekunder snabbare än sitt tidigare personbästa. På 200 bröstsim i klassen 15 år och yngre simmade han hem ett komfortabelt silver på 2.28,84, en tid som räckte till att kvalificera sig till vinterns junior-SM för 20-åringar samt för att slå ett 28 år gammalt klubbrekord för LS.
Emil fick med sig ytterligare en medalj från tävlingarna då han tog ett brons på 100 frisim med ytterligare en fin tid av 56,16.

Annons
 

Hampus Svensson, -99 lyckades med samma sak som Alfred Christensson-98 gjorde vid förra årets Sum-Sim, nämligen att försvara sitt guld på favoritdistansen 100 ryggsim. Hampus simmar starkt och tog en klar seger före Tyresös Olle Sköld med fina 1.01,42, tiden innebar även en putsning av det egna klubbrekordet. Hampus var även fyra på 100 frisim med fina 55,27.

Clara Vater, -97 gjorde sitt sista Sum-Sim och avslutade med flaggan i topp. På 100 ryggsim tog Clara en bronspeng med 1.06,99, säsongsbästa och den näst bästa tiden i karriären. På 100 fjäril gjorde Clara sin andra final efter personbästa i försökstävlingarna med 1.05,44. Väl i finalen slutade Clara åtta.

I de äldsta pojkarnas lagkapp på 4×100 medley ställde LS upp med ett ungt lag som klart levde upp till förväntningarna och placerade sig fyra med klubbrekordet 4.06,42. Det aktuella laget får ställa upp även nästa år då de har ett år kvar i åldersklassen. I laget simmade Hampus Svensson-99, Emil Hassling-00, Oskar Hoff-98 och Alfred Christensson-98.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser