Annons

Drop-in-vigsel för alla giftaslystna

Den 25 juli, under Landskronafesten, blir det Drop-in-vigsel i Sofia Albertina kyrka. Mellan klockan 12.00 och 18.00 är det bara att dyka upp med en hindersprövning och giltig legitimation – resten fixar kyrkans personal.
Anna Davidsson Bremborg, vikarierande kyrkoherde, är en av fyra präster som står redo att viga brudparen.
– Vi vill göra något som är lite extra festligt under Landskronafesten. En drop-in-vigsel är ett bra sätt för de som tänkt gifta sig, men som kanske tvekat på grund av allt praktiskt som måste ordnas inför ett bröllop, säger Anna Davidsson Bremborg.
– Vid vår drop-in-vigsel i Sofia finns allt på plats. Kyrka, präst och musiker. Om brudparet kommer ensamma, utan släkt och vänner, ordnar vi även bröllopsvittnen. Efter vigseln bjuder vi både brudparet och deras eventuella gäster på en liten bröllopsfika.

Det finns dock ett villkor för att få viga sig.
– Det enda villkoret är att brudparet ska visa en giltig hindersprövning från skatteverket och kunna legitimera sig, säger Anna Davidsson Bremborg och lovar att det inte kommer att bli någon ”löpande-band-princip”? 
– Nej absolut inte. Brudparet och prästen träffas och pratar med varandra en liten stund före vigseln. Själva vigselakten hålls enligt Svenska kyrkans vigselordning men hela vigseln blir av ett lite enklare slag.

Annons
 

Någon risk för att rusningen ska bli så stor att man inte hinner viga alla som vill gifta sig föreligger inte.
– Vi är fyra präster som är i tjänst den dagen så det ska inte vara några problem. Alla  par som vill vigas kommer att få göra detta, avslutar Anna Davidsson Bremborg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser