Annons

Citadellkliniken växer

Många som flanerar längst med stadens strandpromenad har frågat sig vad som händer i den före detta restaurangdelen på Strandpaviljongen. Svaret är att den gamla restaurangen och köket kommer att renoveras och byggas om till övernattningsrum och allmänutrymme till patienterna på Citadellkliniken vilka arrenderar hela byggnaden.

Den gamla restaurangen och uteserveringen på Strandpaviljongen är ett minne blott. Idag är där helt tomt inomhus och utanför vätter en slänt ner mot buskagen och parkeringen efter att man rivit trädäcket som utgjorde en uteservering.
– Det var helt genomruttet och någon renovering var aldrig aktuell, säger Peter Cosmo, VD för Citadellkliniken vilka genomför estetisk plastikkirurgi.
– Men där kommer att byggas ett smalare däck där våra kunder ska kunna sitta utomhus och njuta av utsikten.

Annons
 

Innanför väggarna är det helt utrivet och där kommer det bland annat att byggas nya övernattningsrum, ett måste om Citadellkliniken ska kunna fortsätta att utvecklas.
– Vi har idag en flaskhals i övernattningsrummen. Idag har vi 18 rum men efter ombyggnaden så har vi 25. Behovet är väldigt stort eftersom de flesta behöver övernatta och många har med sig någon följeslagare, säger VD:n.

I den andra delen av bygganden ligger fyra operationssalar där det genomförs cirka fem operationer om dagen.
– Vi utför cirka 17-18 operationer varje dag och det är inte omöjligt att vi kommer att behöva bygga ytterligare två operationssalar i framtiden. Men detta ligger längre fram i tiden. Först vill vi ha klart övernattningsrummen och den allmänna delen och målet är att allt ska vara klart till nyåret.

När Citadellkliniken tog över byggnaden så var tanken att det skulle finnas ett café med uteservering i den före detta restaurangen.
– Så var väl tankarna från början men det var väl inte så intressant för kommunen. Dessutom var och är vi i behov av utrymmet, säger Peter Cosmo och avslutar.
– Det är en fantastisk plats att bedriva vår typ av verksamhet på. Den här underbara miljön dämpar mycket av den ångest man har inför sådana ingrepp som vi utför.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser