Annons

Turistbod på torget

Den här sommarsäsongen satsar Turistbyrån Landskrona-Ven på en extra sommaröppen turistinformation på Rådhustorget, mitt i centrala Landskrona. Tanken är att fånga upp och inspirera, tipsa och vägleda besökare till stadens och omgivningarnas attraktioner och besöksmål. – Sedan februari 2012 finns Turistbyrån Landskrona-Ven på Skeppsbron i resecentrum ihop med Ventrafiken. Mycket har varit positivt med etableringen och vi fångar upp och kan tipsa många besökare om saker de kommer att uppleva under sin vistelse på Ven, i staden eller i våra omkringliggande byar. Däremot missar vi de flöden som sker i centrala Landskrona och genom det här försöket vill vi testa om det finns ett konkret behov att finnas mer närvarande i centrum, berättar Thorsten Karlén, stadens ansvarig för turismfrågorna. Turistboden premiäröppnade i måndags i och kommer hålla öppet fram till den 17 augusti, måndag till lördag. Här kan besökaren och även boende i staden få tips om sevärdheter, aktiviteter, evenemang, utställningar, logialternativ, restauranger och handel. – Jag tror att detta kommer att uppskattas av alla de besökare som väljer att parkera bilen eller hoppa av bussen i centrum och tillsammans med en turistinformation på campingen i Borstahusen och en på Tycho Brahe-museet på Ven finns vi tillgängliga på flera viktiga besöksmål i Landskrona, säger Sara Ströberg, turismkoordinator på Turistbyrån Landskrona-Ven. Turistbyråns öppettider på Skeppsbron 2 i sommar: 16/6 – 31/8 Mån-fre 9-18 Lör-sön 9-14 1/9-30/9 Mån-fre 9-17 Lör-sön 9-13 Turistbodens öppettider på Rådhustorget i sommar 30/6-17/8 Mån-fre 10.00-18.00 Lördag 10.00-14.30 Söndag stängt (med hänvisning till turistbyrån på Skeppsbron som håller öppet 09.00-14.00)

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser