Annons

En fläkt av Orienten skingrade molnen

Det var hett och storslaget när Diggiloo-cirkusen för andra året i rad igår rullade in på Citadellområdet med ett Tusen och en natt-tema. Åter bjöds en fartfylldshow som av Landskrona Direkts utsände på plats beskrevs som ”Trevlig familjeunderhållning”.

Jippot som enligt egen utsaga är ”svenska folkets i särklass mest populära sommarturné” levde sannerligen upp till epitetet.

Annons
 

Den som tvekat på publiktillstömmningen behövde inte vara orolig. Utan att vi sett en affisch på stan eller en endaste liten annons drog Diggiloo om möjligt mer folk i år än i fjol. Uppskattningsvis drygt 6000 personer njöt i takt till musiken och att de tunga molnen skingrades och kvällssolen förgyllde tillställningen.

Några som var med från tidig morgon då scenen restes till sent på natten då densamma revs var ideella krafter från Landskrona Falcons.
–  Både damer och herrar, styrelseledamöter med flera har gjort ett oerhört jobb. Scenbygge, demontering och vaktuppdrag har bland annat stått på vårt schema, säger Lars Persson, ordförande i föreningen.
–  Jag vet inte exakt vad vi drar in på detta. Det var LISA som frågade om vi kunde ta på oss uppdraget och vi nappade direkt nu när karnevalsintäkterna inte är desamma som tidigare, avslutar Lars Persson.


– Här framme vid scenkanten sitter vi!


Diggiloos kärnvärden är sommar, skratt, värme, familj och omtänksamhet. Allt fanns på plats på Citadellet.


Lena Philpsson såg inledningsvis till att ge showen en rivstart.


Lena Ph trivdes i Landskrona.


…så gjorde även Eric Gadd som uppenbarligen kände någon i publiken.


Jessica Andersson firar tioårsjubileum med Diggillo men presenterades trots detta av Lena Ph och Nanne Grönwall.


Klädbytena var många och frågan är om Erik Segerstedts t-shirt inte var mest rätt denna dag då BoIS just besegrat Värnamo borta med 3-0.


En och annan duett fick publiken njuta av.


Jessica Andersson bjöd på en låt från albumet 40.14.4.


..allt medan kamerorna fångade ögonblicken.


Yngst i gänget, Oscar Zia, 17, är ute på sin första turné och får tåla en och annan gliring från gamlingarna.


Tjejfavoriten Oscar charmade liksom..


…damernas gunstling Magnus Johansson som trakterar gonggongen lika bra som sin trumpet.


Per Andersson höll samman de olika avdelningarna mästerligt även om han höll på att krocka med Landskrona Direkts fotograf.


En given gästartist när Rude BoIS spelar nästa gång. Per Anderssons version av ”Född i Landskrona stift” ( Born in the USA) var klockren i coverbandstaden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser