Annons

Borstahusdagen lockade många

Trots ostadigt väder lockade årets Borstahusdag under lördagen massor av besökare. Det bjöds bland annat på vattenkrig, kocktävling, loppmarknad och så klart den traditionsenliga ”ålen i tunnan”. Projektsamordnarna Elin Jönsson och Sebastian Swärd från Why Land är nöjda med dagen. – Det gick över förväntan. Man talade om besökarrekord och då var det ändå ganska ostabilt väder. Bortsett från en kort men intensiv regnskur klarade vi oss mycket bra och våra besökare verkade nöjda, berättar Elin Jönsson. Kocktävlingen mellan Pumphuset och Erikstorps Kungsgård blev ett lyckat tillskott i årets program. Det blev en jämn kamp, men tillslut kunde Filip Siljemark från Erikstorp plocka hem vinsten efter en utslagstävling där man skulle gissa ingredienser i en gryta. Årets Borstahusprofil tilldelades Per ”Pelle” Bengtsson från Sundsill med motiveringen: ”För att han har vågat satsa på just det som en gång lade grunden för den här platsen. Genom sin verksamhet förvaltar han Borstahusens arv, samtidigt som han förädlar såväl platsen som sina råvaror. Med generösa öppettider bevisar han att Borstahusen har både potential och kraft att utvecklas som både boendeort och besöksmål.”

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser