Annons

Oviss framtid för mögelskadad skolbyggnad

Framtiden för fastigheten Guldängen, eller den i folkmun kallade Gullstrandsskolan, är oviss. Förra sommaren tömdes byggnaden efter larm om mögel. Saneringsarbetet startade men i dag är det tyst i den öde före detta gymnasieskolan. Beslut om framtiden kommer sent i höst. Tidigast.

Den före detta gymnasieskolan, Gullstrandskolan ute i Norrestad, står tom och öde. Det var efter larm om mögelangrepp som byggnaden successivt tömdes på verksamhet. Ifjol somras påbörjades ett digert saneringsarbete. Men när fastighetsägaren, Landskrona kommun, insåg omfattningen av vilket arbete som krävdes för att få byggnaden i sådant skick att man skulle kunna ha någon typ av verksamhet, så ryckte man i nödbromsen.
– Enligt våra beräkningar kommer det att kosta drygt 20 miljoner kronor att sanera byggnaden, säger Thomas Lehrecke, chef för Teknik- och serviceförvaltningen på Landskrona kommun.
Att riva är ett alternativ som också det kostar många skattekronor.
– Det kommer att hamna på ungefär samma summor, fortsätter förvaltningschefen som dock skickat ärendet vidare.
– Vi har bara utrett vilka förutsättningarna är och sedan skickat frågan till stadsledningskontoret och det är dom som äger frågan idag.

Annons
 

Det råder semestertider på stadshusets sjätte våning men kommundirektör Susanne Öström svarar.
– Inga beslut tagna. Utredning pågår, skriver hon i ett SMS.
När Landskrona Direkt skickar frågan om vad som utreds samt frågar om det finns några intressenter som eventuellt vill hyra eller köpa fastigheten, ringer hon upp.
– Där händer ingenting i dagsläget och inget kommer heller att göras innan budgeten klubbas i kommunfullmäktige i november, säger hon och fortsätter.
– Det har funnits ett par aktörer som visat intresse av den före detta skolan men vilka det är minns jag inte just nu. Det rörde sig inte om någon typ av skola utan snarare ett innovationscenter. Vi lär återkomma till dom när beslut är taget om byggnadens framtid, avslutar Susanne Öström.


Frågan är nu vad som kommer att ske med Guldängen?

Läs mer:
Förvaltning föreslår rivning av Gullstrandsskolan
Känner sig bortglömda på mögelskolan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser