Annons

Milan is acting in LA

Inspelningarna av Csaba Bene Perlenbergs debutlångfilm har nu nått halvvägs och kolonisterna på Gråen kunde nyligen notera att den Guldbaggenominerade skådespelaren, Milan Dragisic (”Äta Sova Dö”) är med i den episodbaserade filmen.
– Filmen är uppdelad i en sju-åtta delar och min karaktär, Milosz, har huvudrollen i en av dessa, säger venbon Milan Dragisic och gör en paus i gräsklippandet.
– Utan att säga för mycket så kan jag berätta att Milosz begår ett oavsiktligt fatalt misstag som får stora konsekvenser.

Ytterligare en scen ska Milan spela in i långfilmen som än så länge är namnlös.
– I augusti ska vi ut och filma på havet, säger han och är nöjd med scenerna som hittills filmats.
– Det ser bra ut. Den brittiske fotografen Chris Maris, gör ett styvt jobb. Han har rent av byggt ett speciellt stativ till kameran för att klara av vinklarna, förklarar Milan Dragisic.
Att vinklarna blir annorlunda handlar om att filmen berättas ur en hunds perspektiv.
– Jodå. Jag pratar en del med hunden också, säger han och skrattar.

Annons
 

Milan Dragisic är inne i en hektisk period och då är det inte enbart på grund av att ö-livet på Ven så här års går in i en intensivare fas.
– Utöver Csabas film så har jag har spelat in ett par kortfilmer. Dessutom väntar ett större filmprojekt utomlands. Lägg därtill att jag även kommer att dyka upp i en av SVT:s serier i höst, säger han försiktigt.
– Det är ofta lite hemlighetsmakeri med filminspelningar. Ingen vill ju att något ska läcka ut i förväg, menar Milan Dragisic.

Efter succédebuten i Äta Sova Dö är det kanske inte så konstigt att manusförfattaren, tillika regissören Csaba Bene Perlenberg ringde upp skådespelaren Milan Dragisic när det nu ska spelas in långfilm i de bådas hemstad, Landskrona.
Milan var en av de första skådespelarna som jag ville arbeta med i det här projektet, och det har varit ett riktigt givande samarbete. Och vi har haft mycket skoj ihop under inspelningarna även om hans karaktär gör en riktigt hemsk sak, säger Csaba Bene Perlenberg.

Efter inledande inspelningar i New Delhi i Indien tidigare i våras har inspelningarna fortsatt i Landskrona under juni månad. Resterande hälft planeras spelas in i staden under sensommaren. Filmen, vars titel presenteras först i höst, har bland annat spelats in på Idrottsplatsen, Gråen samt på Halvmånen och kring Citadellet.

Filmen beräknas om allt går som på räls få premiär på Göteborgs filmfestival och på Sundance Film Festival i USA i januari 2015.


Milan Dragisic och Isis Pinon var aktörerna framför kameran när Csaba B Perlenberg spelade in på Gråen. Foto: Kalle Berggren.


Csaba B Perlenberg ger Milan Dragisic instruktioner kring scenen som ska filmas i kolonistugan. Foto: Kalle Berggren.


Bild ur filmen på Isis Pinon nedanför en av vallarna på Gråen, sedd ur hundens ögon. Foto: Creative Corpse.


Bild ur filmen med Milosz på verandan, sedd ur hundens ögon. Foto: Creative Corpse.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser