Annons

BoIS tillbaka på jumboplatsen

Trots att en av BoIS matchsponsorer på onsdagen var Svenska Kyrkan så fick man inte någon hjälp från högre makter när GIF Sundsvall gästade IP. Norrlänningarna vann matchen med 2-1 och förlusten innebär att BoIS är tillbaka på jumboplatsen i Superettan.

BoIS var inte dåliga när man på onsdagen tog emot serietvåan GIF Sundsvall på IP. Tvärtom. De 1473 betalande fick se ett BoIS ta hand om en hel del av spelet i början av första halvlek. En stor skillnad var det dock mellan lagen och det var att gästerna hade bättre kontroll på sina nerver och gjorde färre misstag när det hettade till. Detta märktes mest i djupledsspelet hos GIF Sundsvall. 0-1 kom efter ett snabbt anfall på högerkanten då GIF Sundsvall rullade upp BoIS-försvaret och sist på bollen var planens i särklass bästa spelare Pa Amat Dibba som med en enkel bredsida straffade BoIS.
Efter målet kom GIF:arna mer in i matchen. Bland annat hade de två giftiga avslut efter en halvtimmes spel.

Annons
 

Efter en knapp timmes spel var det dags för en ny boll i djupled på högerkanten. Där stormade Kevin Walker fram och förbi ett BoIS-försvar som stod på hälarna. Passningen till en helt ren Pa Amat Dibba var klockren och 0-2 var ett faktum.
Det tog dock bara fem minuter innan repliken kom och det var Niclas Rönne som passade Andrew Stadler som i sin tur slet sig loss från två försvarare och lyckades peta in en reducering.
I slutet av halvleken pressade BoIS på rejält. Vid ett tillfälle höll en Sundsvallsförsvarare att styra bollen i mål och i den sista övertidsminuten sköt Martin Rudolfsson hål i luften vid en hörna och hade han fått träff där så hade matchen slutat 2-2.

– Vi får 2-0 väldigt psykologiskt och har bra koll. Sedan slarvar vi och BoIS kan reducera vilket ger dom ny energi. Jag är väldigt glad för att vi tar tre poäng med oss idag, sa Sundsvalls tränare Roger Franzén efter matchen.

– Vi sa redan innan matchen att vi var tvungna att hålla koll på deras djupledsspel men det räckte inte. Vi skulle behöva höja oss 10-15 procent jämfört med matchen mot Ängelholm för att kunna vinna men vi nådde inte så långt idag. Framför allt ser jag att det finns mer att önska i det individuella spelet samt vårt spel i press. Glädjande är att vi håller oss till det koncept som vi beslutat om samt att vi inte drar på oss några onödiga varningar, konstaterar BoIS tränare Patrik Johansson.

Ett gult kort delades dock ut och det var Philip Anderson i BoIS som fick det. Varningen innebär att han är avstängd i söndagens bortamatch mot Värnamo. Kanske är det dags för Daniel Jarl att ta plats i backlinjen.
– Det vet jag inte ännu. Jag måste först släppa denna matchen innan jag blickar framåt, avslutar Patrik Johansson.


Niklas Uddenäs räddar ett skott. På målen kunde han inte göra något.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


BoIS pressade rejält på slutet då man bland annat hade ett par farliga hörnor.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Mårten Nordbeck stångas med två Sundsvallsspelare.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Med tio minuter kvar byttes Karim Sadat in.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


BoIS tabelläge, dåligt väder och VM-fotboll bidrog till att endast 1473 tog sig till IP för att se BoIS-GIF Sundsvall.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


En som valde BoIS framför VM-fobollen var Jonas Olsson.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser