Annons

Fler söker till gymnasieskolor

Den flykt av niondeklassare som de senaste åren sökt gymnasiestudier på annan ort verkar ha avtagit.
– Antagningsarbetet pågår men vi kan redan nu se att Allvar Gullstrandgymnasiet tycks befästa den uppgång skolan gjorde i våras och Selma Lagerlöfgymnasiet ökar sitt elevantal med 15 elever jämfört med i våras. I skrivande stund kan vi se att 180 elever sökt något av de nationella programmen i Landskrona stads gymnasieskolor. Motsvarande siffra förra året var 145 elever, säger Ulf Bergström, verksamhetschef för kommunens gymnasieskolor.

De exakta siffrorna samt mer detaljerade uppgifter kommer inom någon vecka enligt Ulf Bergström.
– De sitter i Helsingborg och bygger ett pussel av alla ansökningar och de har meddelat att de är klara inom ett par veckor. Men även efter det kan förändringar ske. Även om ansökningstiden gått ut så pågår själva antagningsarbetet ytterligare några veckor och det kommer fortfarande in ansökningar från kommuner utanför nordvästra Skåne, avslutar verksamhetschefen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser