Annons

Ett midsommarförspel på Exan

Kontrasterna från VM-soffans fartfyllda matcher till toppmötet i division 6 mellan BK Fram och Tågarps AIK var nästan överväldigande kvällen innan midsommarafton. En busslast bortafans såg till att skapa inramning. Styrkta av ledighetsfluidum och humor såg delar av de gulsvarta supportrarna till att domaren ändrade tagna beslut, att spelarna stundtals tappade koncentrationen och att publiken njöt, helt i klass med en buskis i Falkenberg.

De 85 betalande i publiken, nästan samtliga med bortasympatier, fick se mängder av tuffa närkamper, två tveksamt dömda straffsparkar till hemmalaget, varav en gick i mål, en solklar straffsituation som friades, en utvisning och seriens antagligen två bästa tränare i Benny Berggren och Stefan Nilsson som med lugn visste att plocka ner hetsporrarna.
Två tränare som inte hade gjort bort sig i högre sammanhang.

Annons
 

BK Fram tog ledningen i den nionde matchminuten, något som gav energi åt gästerna som innan pausvilan kvitterat och gått ifrån till en 3-1 ledning.

När Exans vinröda eleganter sedan missar en straff och därefter drar på sig ett rött kort i andra halvlek känns det som att Tågarp skulle upprepa vinsten från premiäromgången. Men då känner man inte Bennys pågar. För när domaren blåser av tillställningen efter 89.50 (!) på Exans matchur är ställningen 3-3.

BK Fram toppar därmed Landskronasexan efter tolv omgångar på 31 poäng, tre före jagande FK Besa. Noterbart är att Fram som förlorade i premiären mot Tågarp med 5-2 därefter har tagit tio raka segrar innan torsdagens oavgjorda match.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser