Annons

Dösjöbro vände och vann mot Asmundtorp

Det var perfekta förhållande för en bra match mellan AIF och Dösjöbro på idrottsplatsen i Asmundtorp i torsdags kväll. Nyklippt matta och nygjorda linjer. Bra med publik och två hungriga lag.

Allt var bäddat för en supermatch. Dock skulle hemmalaget tappa en ledning denna kväll och domaren skulle spela en avgörande roll.
Det var Dösjöbro som startade matchen bäst och visade att de ville hålla i taktpinnen. Bra uppbyggda anfall med mycket offensiv satte Asmundtorpsförsvaret och målvakten på prov redan från början. Inte en förvånad matchbild då det var toppen mot mitten som möttes. I minut 20 får dessutom Dösjöbro utdelning för sitt slit då de tilldöms en straffspark. Straffsparken förvaltas på sämst tänkbara sätt och skjuts över ribban och ut från idrottsplatsen.

Annons
 

Detta ger energi i hemmalaget som tar sig in i matchen mer och mer och jämnar ut spelet innan paus. Hemmalaget blir berövade på två solklara straffsparkar under slutet av första halvlek med starka reaktioner från hemmalaget som följd. Halvtidsresultat 0-0.

Andra halvlek blir allt jämnare mellan kombatanterna och båda lagen skapar rikligt med chanser. I den 72 matchminuten ska hemmalaget få utdelning då Tomas Gümüssoy går upp i en fifty-fifty boll med Dösjöbros målvakt. AIF:aren hinner först och nickar bollen över målvakten och in till en hemmaledning med 1-0. Målvakten i sin tur kommer alldeles för sent och manglar ner målskytten. Bra av domaren och inte blåsa utan ge fördel till målet istället. Dock saknar nog de flesta på idrottsplatsen ett gult eller till och med ett rött kort i situationen.

Båda lagen bjuder efter 1-0 målet på böljande spel mot båda mål. Asmundtorp släpper till ett billigt mål på frispark då hemmalagets målvakt styr ut ett skott rakt till en Dösjöbrospelare som kan placera in 1-1.
Målet skulle visa sig bara starten för bortalaget för att även ta ledningen i matchen då de i den 81 minuten får chansen i hemmalagets försvar och rullar in 1-2 vilket blir slutresultatet.

– Frustrerande att vara tränare denna dag. Absolut har vi oss själva att skylla till att vi tappar in två enkla mål och förlorar matchen, men domarnivån i denna match är katastrofal. Två solklara straffar som han dessutom erkänner att han missar gör inte det bättre i paus. Dösjöbro är ett bra spelande lag med mycket kvalitet och när dom dessutom spelar med en man mer på planen, domaren, så är dom svårslagna. Jag vill berömma Tomas Gümüssoy och Pontus Ekman i Asmundtorp idag, säger Asmundtorps tränare Johan Paulsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser