Annons

Äntligen en BoIS-seger

Det satt långt inne men BoIS lyckades igår ta en trepoängare då man mötte Ängelholm på Olympia i Helsingborg. ”Hemmalaget” ledde med 1-0 då Niclas Rönne kvitterade i 85:e minuten och på två minuters övertid gjorde Andrew Stadler 2-1.

602 åskådare hade tagit sig till Olympia i Helsingborg på söndagen för att se Ängelholm ta emot BoIS och faktum är att de fick se en händelserik match. Redan efter två minuter gjorde Muamet Asanovski 1-0 från nära håll. Målet skakade om BoIS rejält som hade svårt att få grepp om Ängelholmarna som skapade ett flertal chanser. Efter hand lyckades dock de randiga vaska fram ett par lägen, dock utan att få in bollen.

Annons
 

I andra halvlek hade såväl BoIS som Ängelholm bollar i virket och underhållningsnivån var hög. I slutet av matchen tryckte BoIS på rejält och i den 85:e minuten fick Niclas Rönne på ett skott från som touchade en hemmaförsvarare och gick över mycket duktige Matt Pyzdrowski i ÄFF-målet.
Men BoIS nöjde sig inte med detta. I den 92:a minuten anföll de på högerkanten och Martin Rudofsson fick på en perfekt passning snett bak till en framstormande Andrew Stadler som gjorde 2-1 till BoIS.
– Det var en fantastisk match och vi hade marginalerna på vår sida. Det behövs om man har ett sådant tabelläge som vi ha, sa BoIS tränare Patrik Johansson efter matchen.
– Vi fick en tung start och det påverkade oss mycket. Men i andra tappade Ängelholm fart och vi fick bättre koll. Sedan är det en touch och ett snyggt mål som avgör till vår fördel.

Ängelholms tränare Joakim Persson gratulerade BoIS till segern.
– Förra året var det vi som vann på ett liknande sätt uppe i Ängelholm och nu var det BoIS som gjorde något liknande. Men samtidigt som vi kunde vunnit så räddar Matt Pyzdrowski oss med ett par brutala räddningar. Det var full rock’n’roll och matchen kunde slutat 5-5 eller 6-6, säger den före detta BoISaren.

Nästa match för BoIS spelas redan på onsdag gå GIF Sundsvall gästar Landskrona IP. Norrlandslaget ligger tvåa i Superettan med lika många poäng som ledaren Ljungskile, 25, medan BoIS tog ett trappsteg upp och ligger på 15:e plats.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser