Annons

Urinvånare bjuder in till fotoutställning

Gamla anor blandas med nya och en strävsam och unik konstellation urinvånare bjuder i sommar in till en fotoutställning på Galleri Björne. Som av en händelse, samtidigt som Landskrona Fotofestival går av stapeln.

Landskronaprofilerna Caysa Molin, Jens Jentin Lindberg och Anders Cöster har under ett års tid smitt planer för en gemensam fotoutställning och när det nu blir av är det med en hyfsat tung programförklaring:
”Vi motarbetar ingen under vår process och inga barn blir av med sina lokaler och straffas för dålig planering, ej heller lider några delfiner eller andra djur under vår process! Ingen som redan har en verksamhet kommer heller att stämmas eller bli av med sitt varumärke!”

Annons
 

– Vi är ortsbor sedan barnsben och följer naturligtvis med i vad som händer i stan, säger Jens Jentin Lindberg och förklarar att trion uppvaktat Landskrona Fotofestival och berättat om sina planer med en utställning och bland annat förklarat vilken lokal dragningskraft man kunde utgjort.

Vi har varit noggranna med att påtala att vi bara är glada amatörer men med ett brinnande intresse för fotografi, inflikar Caysa Molin och poängterar samtidigt:
– Vi anser att det i fotofestivalen ska finnas lokala inslag. Vi är ju trots allt skattebetalare och som sådana med och finansierar den.

Även om man inte blivit uttagna i laget som får finnas med i det officiella programutbudet och att känslan av ambivalens finns där, så hyllar man stadens fotosatsning och inte minst Landskrona Fotofestival.
– Jag kände ett stort jäkla WOW, när jag gick på festivalen i fjol. Här har Thomas H Johansson gjort ett mycket bra jobb, säger Jens Jentin Lindberg.
– Men i Landskrona kan vi inte bara visa eliten. Detta är en coverbandstad, fortsätter han och ler stort.

– Den glädje som uppstår i att vanligt folk, som oss, när vi får ställa ut i det offentliga rummet är en grundtanke med vår utställning. Hade det inte varit för att Niclas Lundblad upplåtit sin fotovägg på Pumphuset åt bland annat mig och Jens, så hade vi antagligen inte klivit ut ur det snäva fotorum som Facebook utgör, säger Anders Cöster och tar upp Jens tråd.

Det behövs en bredd även inom fotografin för att nå fram till eliten. Därför är det viktigt att man visar hela skalan och då kan säkert även våra bilder inspirera någon till att få upp ögonen för fotografi.

Utställningen har man valt att kalla Urinvånarna och till detta finns redan kopplat en hemsida Urinvanarna.se.
– I kölvattnet av hur Uffe Bjarke blev behandlad så passade jag omgående på att registrera in fotolandskrona.se, så den är nu också kopplad till utställningen, säger Jens Jentin Lindberg.

Urinvånare kommer att visas på Galleri Björne den 22-24 augusti.
– Vi är mycket tacksamma mot Sofia Björne som ger oss denna chansen, säger Anders Cöster som ännu inte bestämt vilka bilder han ska visa men tror att alla tre kommer att köra en mix av nya och gamla bilder.
– Någon typ av historia kommer jag alldeles säkert att berätta med mina fotografier.

– Jag kommer att visa min fotokonst, som jag kallar det. Jag plåtar mina idéer, förklarar Caysa Molin.
– Människor. Det blir det alldeles säkert på mina bilder. Det är det jag fotograferar, avslutar Jens Jentin Lindberg.


Här på Galleri Björne kommer utställningen Urinvånare att visas den 22-24 augusti.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser