Annons

Tio motioner av Huttunen

Någon form av rekord torde det vara när Centerpartisten Marko Huttunen idag lämnade in inte mindre än tio motioner till kommunfullmäktige.
– Mandatperioden börjar lida mot sitt slut. Jag har en del vallöften som jag utfärdade till mina väljare kvar att driva, säger Marko Huttunen som under våren lämnat Moderaterna och istället gått med i Centerpartiet.
– Vi har redan hunnit organisera oss med en  fullmäktigegrupp och där har vi gått genom mina motioner. Så detta är på inget vis kontroversiellt utan Centerpartiet står bakom samtliga motioner.

I den av Landskrona Postens/Demoskop i måndags presenterade väljarundersökningen nådde Centerpartiet upp till 1 % av väljarna i Landskrona och skulle om siffrorna håller sig göra att partiets förstanamn Marko Huttunen inte kommer in i fullmäktige igen. Därmed skulle han inte heller kunna företrädda sina motioner den dagen de kommer upp till debatt.
– Det är inget jag tänker spekulera i idag. Vi har en lång valrörelse framför oss, säger han.

Annons
 

Så här kommenterar han de tio motionerna som lämnades in idag:

För bättre belysning i staden
– Jag var med att ta fram motionen som ledde till att kommunen 2007 antog en ljuspolicy. Nu vill jag se att man ser över gatubelysningen och de som ger ett gulaktigt sken bör bytas mot vitt sken. Dessutom vill jag se en allmän översyn av belysningen i staden.

Fler nöjesaktiviteter, event, etc till företag

– Jag vill att olika typer av nöjesaktiviteter, event och liknande arrangemang ska läggas ut på
entreprenad. Detta tillhör ju knappast någon kommunal kärnverksamhet.

För fräschare tomma lokaler
– Tomma affärslokaler i centrumläge ger ett tråkigt intryck. Här krävs samarbete mellan kommun och fastighetsägare så att det ser fräschare ut. Föreningar kan kanske ha utställningar i lokalerna. Landskronahem har visat att det går att göra detta på bra vis. Exempelvis med den nyligen avslutade fotoutställningen som fanns i en tom lokal på Nygatan.

Garanti för lokaler åt Malvan

– Torkild har lovat i fullmäktige att Malvan inte kommet att ställas utan lokaler vid byggstart på Jönsaplan. Men jag hade gärna sett att detta fastställdes mer officiellt.

För gratis parkering

– Det borde rimligtvis vara gratis att parkera i centrum. Möjligen med så kallad P-bricka, så ingen blir stående hela dagen. Som det är idag är handeln starkt konkurrensutsatt av köpcentrum och då bör åtminstone parkeringarna i stan vara gratis.

Landskronas musikhistoriska arkiv
– Musikstaden Landskrona har fostrat många duktiga musiker genom åren och här finns massor av inspelningar som behöver bevaras för eftervärlden, därför vill jag att det tillsätts en utredning som kan se över möjligheten att skapa ett lokalt musikhistoriskt arkiv.

Sommarscen med kultur
– Här har jag titta lite på hur man gjort i Vimmerby. Tomma scener gör ingen glad. Kultur berikar och i Landskrona har vi möjlighet att kopiera ett framgångsrikt koncept. Vi behöver ju inte alltid uppfinna hjulet.

Bättre information och kommunikationer för ett levande centrum
– Här vill jag se bättre information och kommunikationer runt våra turistanläggningar så att fler turister letar sig ner till centrum och att detta på så vis också blir mer levande. 

Avslutningsvis lägger Marko Huttunen två motioner som åtminstone i rubrikerna kan tyckas vara snarlika.
För en hel och ren stad och För ett renare Landskrona
– Den ena handlar om att stadsbilden behöver fräschas upp den andra är mer konkret då det behövs en översyn av papperskorgar och inte minst längs med Linjen.

Under våren 2012 lämnade Marko Huttunen in en sjusidig motion till kommunfullmäktige där han ville tillsätta en utredning som skulle se över möjligheten öppna upp Nya Vattentornet för allmänheten. Var den motionen landat och om svaret på denna ska tas upp i fullmäktige är han inte på det klara med.
– Turerna har varit en aning diffusa om man säger så, säger Marko Huttunen och hoppas att dagens tio motioner ”får en mer korrekt behandling”.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser