Annons

Billy Magnusson i a-truppen

Förra veckan tillträdde Patrik Johansson som BoIS tränare efter att Jörgen Pettersson och Georg ”Rossi” Eterovic entledigats. Klart var också att Mats Andersson skulle vara assisterande tränare men då han inte kommer att kunna närvara alltid på grund av sitt jobb så har klubben även anlitat Billy Magnusson som redan är länken mellan lagets U- och A-lag.

Billy var redan tidigare ansvarig för U-laget tillsammans med Rossi Eterovic och det var inte helt självklart att den forne BoIS-spelaren skulle ta jobbet som assisterande tränare.
– Jag hade en mycket bra relation till Jörgen och Rossi och blev lite konfunderad när de fick gå. Därför tog jag mig en rejäl funderare innan jag tackade ja, säger Billy Magnusson som även jobbar som lärare på BoIS fotbollsakademi.
– Jag jobbar där en dag i veckan nu och det funkar bra.

Annons
 

En nyligen knäopererad Mats Andersson menar att det kan bli aktuellt med ytterligare en assisterande tränare.
– Jag tror att Patrik vill ha en assisterande tränare som kan vara närvarande på alla träningarna och det kan inte jag och Billy, säger Mats Andersson.

Nu är det blåstället på om laget ska kunna ta sig bort från jumboplatsen i Superettan. Klart är att man letar efter en ersättare till Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani. Transferfönstret öppnar den 15 juli.
– När man har spelare som Surprise så måste motståndarna anpassa sitt spel. Detta har vi tappat nu. Därför kommer vi att sondera marknaden för att se vad som finns. Vi vill ha en ersättare till honom, sa Patrik Johansson efter förlustmatchen mot Assyriska i måndags.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser