Annons

Lite kalabalik när Asmundtorp kryssade

Trots en 2-0 ledning i paus kunde inte Asmundtorp bärga en seger mot Crotia. Gästerna vände och matchen slutade 2-2 sedan åskådarna även fått bevittna en del tumult i slutet av matchen. Asmundtorps idrottsplats bjöd på riktigt fina förutsättningar under lördagen då gästande Croatia kom på besök. Regn följt av strålande solsken hade gjort gräsmattan riktigt fin. Det var två taggade lag som inleder matchen. – Båda lagen bjuder upp till kamp och det är en tät och jämn match första 15 minuterna. Men efter de första kvarten tar sig Asmundtorp sig in mer och mer på Croatias planhalva. Croatia känner av trycker från hemmalaget och backar mer och mer hemåt för att försvara sig vilket bortalaget gör bra, meddelar Emil Persson från Asmundtorps IF. Hemmalagets anfallsspel skulle ge resultat då Tomas Gümüssoy i den 35:e minuten blixtrar till och bjuder på fotbollsgodis då han från 35 meter får till ett stenhårt skott som snyggt placerar sig i målvaktens första kryss, helt otagbart. Målet skulle ge mersmak för hemmalaget och i den 40.e minuten lyckas Marcus Persson via ett snyggt väggspel placera in bollen till 2-0. Innan pausvilan har AIF ett par bra chanser att trycka dit ytterligare ett mål, dock utan att lyckas. I andra halvlek flyttar Croatia upp sina positioner i banan och sätter bra press. Långa bollar är melodin i bortalaget och de får utdelning redan i den 48.e minuten då de förvaltar ett inlägg som Toni Slisko kan nicka in reduceringen 2-1. Med 10 minuter kvar kan Croatia ta vara på chansen från hemmalagets tama försvarsspel då Croatias minsta spelare Wassef Halabi kan nicka in kvitteringen 2-2 tämligen enkelt. I minut 85 kommer dagens stora ”snackis” på idrottsplatsen då hemmalagets kapten Philip Carlsson missbedömer en brytning totalt och sparkar ner en Croatia spelare. Domaren är snabb med frisparken men det uppstår stor turbulens där Croatias får en spelare utvisad sedan denna slagit ner en motståndare med ett knytnävsslag. Så gått som hela båda lagen är inblandade i det efterkommande tumultet. Asmundtorps kapten blir dock högst förvånad då domaren endast nöjer sig med varning för den situation som startar det hela. Och hemmalaget kommer lindrigt undan. Starka protester i bortalaget är fullt förståeligt. Efter den uppkomna situationen blir matchen avslagen, dock lyckas spelarna hålla sig lugna mot varandra och stämningen blir lugn efter matchen. – Vi fortsätter tyvärr att släppa in lite väl billiga mål samtidigt som vi inte får tillräcklig utdelning framåt. Tycker vi bör springa i sönder dom men tyvärr så har vi för dålig passningsprocent. Det är nya tag som gäller, säger Johan Paulsson tränare i Asmundtorp. Efter elva omgångar parkerar Asmundtorp i mitten av divison 5 tabellen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser