Annons

BoIS på jumboplats efter

Det blev ingen Patrik-effekt när BoIS mötte tabelljumbon Assyriska på IP. I stället vann bortalaget rättvist med 2-1 och vips, så är det BoIS som parkerar på 14:e och sista plats i Superettan.

När BoIS tog emot Assyriska på Idrottsplatsen på måndagskvällen så var det framför allt två lusingar som gjorde att BoIS förlorade. Gästernas ledningsmål kom i första halvlekens slutsekunder samt att Paul Torres åkte på en utvisning tio minuter efter att BoIS reducerat till 2-1 och var på gång.
Men även sett över hela matchen så var Assyriska bättre på samtliga positioner.
– Assyriska hanterar anspänningen bättre idag och de vinner rättvist, konstaterade BoIS nye tränare Patrik Johansson efter matchen.

Annons
 

Och visst stämmer Patriks analys. Statistiken avslöjar att Assyriska vann hörnstatistiken med 4-13. De hade 14 avslut jämfört med BoIS 8. Faktum är att BoIS endast hade tre avslut på mål mot Assyriskas åtta.

Sex utvisningar på tolv matcher vittnar om ett lag i obalans.
– Det är helt oacceptabelt men det finns förklaringar. Har man inte hundraprocentigt fokus eller koncentrationen på topp så blir man lite efter och då händer sådant. Sedan får vi inte dra på oss onödiga utvisningar och vad gäller Torres utvisning idag så vet jag inte vad som låg bakom det andra gula kortet. Det verkade som att han fick två kort för samma förseelse, säger Patrik Johansson.

Först hade Fuad Hyseni gjort 2-0 elva minuter in i andra halvleken och tio minuter senare tåade Andrew Stadler in reduceringen. Men i den 78:e minuten jagar Paul Torres ifatt en motståndare och drar ner honom och i efterspelet får han även ett andra kort och sedan var den dagen förstörd.

Frågan är nu hur BoIS ska lyckas vända trenden. Närmast väntar Ängelholms FF borta, eller rättare sagt på Olympia i Helsingborg. Den matchen spelas på söndag klockan 18.15.


Andrew Stadler har just reducerat till 2-1 men närmre kom inte BoIS och nu parkerar de randiga på sista plats i Superettan.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser