Annons

Stabil seger för Wormos damer

Tjejfotboll på Exan är kanske inte någon stor publikmagnet. En liten och trogen supporterskara fanns dock på plats på under torsdagskvällen och fick se en underhållande match mellan Wormo och Oxie SK.

Första halvlek bjöd på ett avvaktande spel från båda lagen. Inget av dom kom till några vassa avslut och tjejerna gick till pausvila med 0-0 på resultattavlan. Wormo dominerade dock mittfältet, mycket tack vare innermittfältaren Lisa Fraser.

Annons
 

I andra halvlek var det betydligt mer taggade Wormospelare som äntrade planen. I 52:a minuten skruvade Emma Persson in 1-0 via stolpen och fyra minuter senare utökade Wormo sin ledning genom Hanna Wastrells som fick på en rejäl rökare. Oxie SK lyckades inte skapa någonting och i 67:e minuten satte Erika Svensson 3-0 till Wormo, ett resultat som stod sig matchen ut. Oxie lyckades skapa några chanser i slutat av matchen, men Annica Leo i Wormomålet var obeveklig och nollade Oxie.

Det var lyckliga Wormotjejer och tränare som bjöd på segerdans efter matchen. Tony Johansson, en påtagligt nöjd tränare i Wormo, konstaterade
– En härlig seger där verkligen alla hjälpte varandra att göra en bra match. Extra plus till Fanny Tiitus och Hanna Wastrell för dagens extraordinära insatser.

Det är en jämn tabell i Division 2 Västra och segern mot Oxie medförde ett rejält kliv från 7:e till 3:e plats. Två poäng upp till Råå IF och fem upp till Hittars IK, som toppar tabellen.


Jessika Nilsson utmanas av två Oxiespelare i en luftduell.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se


Jublande Wormotjejer efter Hanna Wastrells mål.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se


Tony Johansson konstaterar att tjejerna i Wormo går mot en stabil seger.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se


Glada tjejer i Wormos damlag.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser