Annons

Svensk fana till Landskrona FN-förening

Länskommittén Sveriges Nationaldag och Svenska Flaggans dag hade tilldelat Landskrona FN-förening en svensk fana. En hedersbetygelse som uppskattades mycket av föreningen.
– Vi har, som andra föreningar, haft våra upp- och nedgångar. Nu verkar det blåsa friska positiva vindar. Flera ungdomar har spontant kommit till oss, berättar Tor Johanson, FN-föreningens ordförande sedan 35 år tillbaka.

I Landskrona bor det invånare från 140 nationaliteter av FN:s totalt 190 nationer.
– Vi är de facto ett FN i miniatyr. Och i samband med”avtäckningen” av den värmande halsduken under 600-årsfirandet passade vi på att fira FN-dagen på Landskrona IP. Då fick 3.879 höra vårt buskap. Var och en fick också en FN-miniflagga. Och vår nya medlem Ninwa Somi släppte ut 600 FN-ballonger och lät dem blåsa iväg över Landskrona.

Annons
 

Fanan överräcktes av kommunfullmäktiges första vice ordförande Gunlög Stenfelt till Tor Johanson. Som fanvakt tjänstgjorde Ninwa Somi och Emina Hadic. Till hösten räknar föreningen med att starta en ungdomssektion. Tilldelningen av den svenska fanan blev en mycket uppskattad sporre till framtida verksamhet.
– Och sådan behövs i hög grad – inte minst i Landskrona, avslutar Tor Johanson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser