Annons

Skåne vann ”landskamp” i rytmisk gymnastik

I lördags var det “landskamp” mellan Skåne och Danmark i rytmisk gymnastik i Taastrups Idraetshallar strax utanför Köpenhamn. Landskrona Kvinnliga GF var som vanligt väl representerat i denna tävling som Skåne vann ganska överlägset.

Ungdomstrupperna inledde tävlingen och LKGFs trupp tog hand om dagens första guld. Emma Nilsson, Celine Vergara, Alma Månsson, Lucia Modeér, Tuva Henckel, Astrid Kristensson-Nilsson och Emma Jönsson ingår i den framgångsrika och utvecklingsbara truppen.
I junior – Duo tog Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli ytterligare ett guld med sitt tunnbandsprogram.
Och i senior – Duo fortsatte Erika Gustafsson och Emma Sandell att skörda framgångar med sitt fartfyllda bollprogram och tog nästa guld.
Bland juniortrupperna var Wilma Mårtensson med i Nevis RGs trupp och tog hand om ytterligare ett guld.

Annons
 

Individuellt bland ungdomsgymnasterna var det Tuva Henckel som representerade LKGF, sedan Meja Engdahl-Petersson sträckt en muskel i ryggen.
– Tuva gjorde fina insatser i fristående och käglor och slutade på en femteplats, säger Jenny Engdahl för LKGF.

I juniorklassen blev Doruntina Goxhuli silvermedaljör efter fina insatser i tunnband, där hon fick över 12 poäng och sedan fortsatte med bra boll och käglor. Wilma Mårtensson blev fyra efter en fin tävling hon också. Vann gjorde Agnes Elg Appelros från Nevis RG. Seniorklassen vanns av Josefine Olsson knappt före en tufft fightande Camilla Olsen, Danmark.
– Josefine var som vanligt en upplevelse att se i sitt bollprogram. Camilla som är 26 år avslutade en fantastisk tävlingskarriär igår och är beundransvärd med teknisk kunnighet och otrolig kämpaglöd trots att hon egentligen inte är speciellt fysiskt lämpad för rytmisk gymnastik.

Olivia Kristensson – Nilsson som trots att hon är junior var tvungen att tävla som senior övertygade och tog hand om bronset. Erika Gustafsson blev sexa efter stabila och publikfriande insatser och Emma Lindahl hamnade på en åttondeplats efter några oturliga missar med tunnband.

Nu tar flickorna i LKGF ledigt cirka en månad efter en intensiv säsong.
– Josefine är vår mest lysande stjärna och går i dagarna och väntar på besked om hon kommer med i det svenska laget till VM i Izmit i Turkiet i september. Men alla flickorna i föreningen har kämpat och jobbat målmedvetet för medaljer och framgångar, avslutar Jenny Engdahl.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser